ACTUALITATE 16 noiembrie 2023

Utilajele de deszăpezire din Sfântu Gheorghe pot fi monitorizate de către cetăţeni

de Agerpres | 665 vizualizări

Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, care asigură deszăpezirea drumurilor din municipiu, a anunţat, miercuri, că este pregătită pentru sezonul de iarnă, având în stoc o cantitate suficientă de materiale antiderapante, printre care şi clorură de calciu, care nu deteriorează maşinile.

Potrivit conducerii societăţii, anul acesta au fost achiziţionate 800 de tone de sare şi alte materiale antiderapante, precum şi o cisternă de clorură de calciu cu o capacitate totală de 90 metri cubi, iar cantităţile vor fi suplimentate în funcţie de necesităţi.

„Societatea a achiziţionat un material nou pentru deszăpezire care nu deteriorează vopseaua maşinilor (...) Avem 10 vehicule pregătite să deszăpezească şi am achiziţionat şi cantitatea necesară de material antiderapant. În acest sens, aş vrea să spun că nu mai folosim acelaşi material ca anii trecuţi, ci unul care nu deteriorează vopseaua maşinilor. Sarea pe care o folosim este din Praid, iar substanţa mai des folosită este clorura de calciu, care se aplică pe asfalt sub formă de soluţie. Avem şi utilaje care sunt mai potrivite pentru curăţarea străzilor mai mici, dar aş vrea să precizez că nu curăţăm de zăpadă toate străzile din Sfântu Gheorghe, multe dintre străzile mai mici nefiind deszăpezite în mod constant. Deszăpezirea începe întotdeauna cu tronsoanele mai aglomerate şi de acolo trecem la cele mai puţin aglomerate”, a declarat directorul Tega, Máthé László, potrivit unui comunicat de presă, remis AGERPRES.

Asemenea anilor precedenţi, locuitorii municipiului vor putea să urmărească online în timp real traseul utilajelor de deszăpezire. Platforma de monitorizare poate fi accesată la adresa ro8.easytrackmap.com, iar numele de utilizator şi parola sunt TEGA23.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.