ACTUALITATE 24 noiembrie 2021

Urs accidentat mortal pe DN13E, în zona Câmpu Frumos

de Iulia Drăghici - Taraș | 2065 vizualizări

Încă un urs și-a găsit sfârșitul în urma unui accident rutier, informează autoritățile din județul Covasna. De data aceasta, animalul a fost găsit în zona Câmpu Frumos, pe DN13E, potrivit Gărzii de Mediu Covasna.

În data de 24.11.2021 în jurul orei 1:00, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, se află un exemplar de urs accidentat, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost accidentat de un autoturism.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta va fi transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, arată o informare publicată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Cazuri similare au fost și în alte localități anul acesta, atât în zona căii ferate, dar și pe drumuri.

Săptămâna trecută, cadavrul unui urs a fost găsit între șinele de cale ferată în apropiere de Gara Bixad. Autoritățile au stabilit că animalul ar fi murit accidentat de tren.

La începutul lunii octombrie, un alt urs a fost găsit fără viață pe raza UAT Micfalău, tot între șinele de cale ferată. În aceleași condiții a fost găsit în iulie un alt urs și la Ghidfalău.

La finele lunii septembrie, un alt exemplar fost găsit fără viață la liziera pădurii de lângă localitatea Ilieni. Animalul ar fi fost lovit de o mașină pe un drum din apropiere, dar nu a murit pe loc, ci și-a găsit sfârșitul în timp ce se retrăgea în pădure.

Accidente în urma cărora a rezultat decesul urșilor au mai fost anul acesta pe DN12, între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe sau în zona Cernat, aproape de DN11, dar nu numai. 

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.