ACTUALITATE 1 iulie 2021

(Update) Urs eutanasiat, după ce a fost accidentat grav de un autoturism pe DN12

de Iulia Drăghici - Taraș | 3224 vizualizări

Încă un urs a murit ca urmare a unui accident rutier, petrecut, de această dată pe DN12. Animalul sălbatic nu a decedat pe loc, însă veterinarul a decis să îl eutanasieze pentru că rănile lui erau incompatibile cu viața. Accidentul a avut loc între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe.

În urma unei sesizări primite din partea AJVPS Covasna, în data de 30.06.2021, prin care ni se aduce la cunoștință găsirea unui urs accidentat pe DN12 între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost accidentat de un autoturism. În urma examinării ursului de către medicul veterinar s-a constatat ca rănile acestuia sunt incompatibile cu viața, iar ca urmare ursul a fost eutanasiat.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, a transmis, prin intermediul unei postări publicate pe Facebook, Garda de Mediu Covasna.

Potrivit Transylvanian Wildlife Project, ursul, care avea aproximativ un an, avea fractură la nivelul femurului stâng, leziune inadecvată pentru ca animalul sălbatic să poată supraviețui în natură.

Nu toate intervenţiile ale Transylvanian Wildlife Project au un final fericit.

Există și cazuri în care viața animalului rănit nu mai poate fi salvată. Această situație s-a ivit din păcate ieri, 30 iunie, când în urma unei solicitări de intervenție asupra unei ursoaice de aproximativ un an, cel mai probabil lovită de un autoturism, și în urma examinării clinice s-a constatat fractură la nivelul femurului stâng, leziune inadecvată pentru ca animalul sălbatic să poată supraviețui în natură, prin urmare s-a efectuat eutanasierea ursoacei.

În astfel de situații, când viața animalului sălbatic nu mai poate fi salvată, intervenția medicului veterinar al TWP este deosebit de importantă pentru pune capăt suferinței animalului”, a informat asociația.

Acesta nu este primul caz de urs decedat după ce a fost lovit de mașină sau tren. La începutul lunii iunie, un cadavru de urs a fost găsit în Râul Olt, pe raza comunei Bixad. Cercetările autorităților au arătat că animalul a murit după ce a fost călcat de tren. Cu o lună în urmă, a fost identificat un alt urs decedat, în zona Cernat, la o distanță de cca. 300m de DN11, caz în care s-a constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul. Și în zona localității Micfalău a fost găsit, la finele lunii aprilie, un urs mort după ce a fost accidentat de o mașină.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.