ACTUALITATE 5 octombrie 2021

Urs accidentat mortal de tren la Micfalău

de Iulia Drăghici - Taraș | 3511 vizualizări

Încă un urs a fost găsit fără viață pe raza localității Micfalău, de această dată pe calea ferată. Autoritățile au stabilit că este vorba despre un accident. 

În data de 01.10.2021, urmare a unui apel telefonic din partea paznicului de vânătoare, ni s-a adus la cunoștință că pe raza UAT Micfalău, între șinele de cale ferată se află cadavrul unui exemplar de urs.

Reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental. 

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, arată informarea publicată vineri pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna. 

La finele lunii septembrie, un alt urs a fost găsit fără viață la liziera pădurii de lângă localitatea Ilieni. Animalul ar fi fost lovit de o mașină pe un drum din apropiere, dar nu a murit pe loc, ci și-a găsit sfârșitul în timp ce se retrăgea în pădure.

Dar acestea nu sunt singurele cazuri de urși care au decedat după ce au fost accidentați de mașină sau alt mijloc de transport. La începutul lunii iulie, un urs a murit ca urmare a unui accident rutier, petrecut, de această dată pe DN12. Animalul sălbatic nu a decedat pe loc, însă veterinarul a decis să îl eutanasieze pentru că rănile lui erau incompatibile cu viața. Accidentul a avut loc între Ghidfalău și Sfântu Gheorghe. La începutul lunii iunie, un cadavru de urs a fost găsit în Râul Olt, pe raza comunei Bixad. Cercetările autorităților au arătat și atunci că animalul a murit după ce a fost călcat de tren. Cu o lună în urmă, a fost identificat un alt urs decedat, în zona Cernat, la o distanță de cca. 300m de DN11, caz în care s-a constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de un autovehicul. Și în zona localității Micfalău a fost găsit, la finele lunii aprilie, un urs mort după ce a fost accidentat de o mașină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.