ACTUALITATE 4 noiembrie 2022

Urmează o săptămână plină pentru pasionații de arhitectură din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 894 vizualizări

Doritorii sunt invitați să participe la expoziții, proiecții de filme și un atelier pentru copii 

Evenimentul bienal de arhitectură al județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea, Arhitectura.6, revine la Sfântu Gheorghe în perioada 4 – 11 noiembrie, cu a 6-a ediție. Vernisajul evenimentului are loc vineri, 4 noiembrie, de la ora 17:00, în Piața Libertății. Aici vor fi prezentate cele mai bune proiecte de arhitectură din ultimii doi ani ale arhitecților din cele 6 județe. În cadrul aceluiași eveniment, reședința județului Covasna va găzdui, printre altele, o expoziție de fotografie, două proiecții de filme și un atelier pentru copii. 

Vernisajul expoziției proiectelor aflate în competiție în cadrul ediției din acest an va avea loc vineri, pe 4 noiembrie, de la ora 17:00, în Piața Libertății, însă lucrările vor fi expuse în centru timp de o săptămână, până pe 11 noiembrie. 

În cadrul aceluiași eveniment va avea loc și o expoziție de fotografie de arhitectură, care se va deschide marți, 8 noiembrie, la Restaurant Isabella Boutique Hotel, de la ora 18:00. Tot atunci, cei interesați pot participa la prezentarea proiectului imobilului în care va avea loc expoziția. 

Evenimentul continuă cu proiecția filmului UrbanEye „PUSH”, miercuri, pe 9 noiembrie, de la ora 17:00, la Cinema Arta. 

Joi, pe 10 noiembrie, între orele 17:00 și 19:00, va avea loc un atelier „de-a arhitectura” pentru copii, la Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA. 

Seria de evenimente se va încheia vineri, pe 11 noiembrie, cu proiecția de film UrbanEye, „CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY”, la Cinema Arta, de la ora 17:00.

„Dorim ca evenimentele să devină prilejul deschiderii acestor discuții către publicul larg și să catalizeze promovarea breslei arhitecților în societate”, transmit organizatorii printr-un comunicat de presă. 

Unul dintre arhitecții coordonatori locali ai evenimentului, Corina Dumitrescu, ne-a spus că participarea la evenimente este gratuită. 

Expoziţia proiectelor și evenimentele conexe din Sfântu Gheorghe se vor afla în cea de-a 4-a stație, din cele 9 orașe pe care le va parcurge evenimentul, mai precizează organizatorii. 

Evenimentul este finanțat din Timbrul Arhitecturii și este organizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Sibiu-Vâlcea, în parteneriat cu filiala Brașov-Covasna-Harghita și filiala Mureș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.