ACTUALITATE 20 mai 2014

Urgenţele medicale ale ultimei săptămâni

de Covasna Media | 52 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU SMURD a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 12-18 mai s-au prezentat un număr de 577 pacienți. În 141 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 18; Urgenţe neurologie: 14; Urgenţe chirurgicale: 10; Urgenţe de medicina internă: 30; Urgenţe pediatrice: 100; Urgenţe psihiatrice: 20; Urgenţe ginecologice: 62; Urgenţe ortopedice (traume): 18 (din care în șase cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată au decurs (sub asistență) 16 naşteri (6 fete, respectiv 10 băieți) la secţia de specialitate a spitalului.

Totodată la secția UPU­-SMURD a spitalului au primit îngrijiri victimele a două accidente rutiere, în cazul uneia fiind necesară și internarea la secția de ortopedie a spitalului.

Asemănător perioadei anterioare similare, la Secția UPU-SMURD a spitalului numărul cazurilor de leziuni corporale ușoare (contuzii) înregistrate, a rămas relativ ridicat, însumând 55.

În perioada vizată s-a înregistrat o creștere relativă a numărului înțepăturilor de căpușă. Față de intervalul 5-12 mai, când au fost înregistrate șapte astfel de cazuri, în ultimele 168 ore un total de 12 persoane s-au prezentat cu astfel de simptome. Colegii de la urgențe au acordat îngrijiri și unei persoane mușcate de o viperă. Victima a fost internată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență "Dr. Fogolyán Kristóf" Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.