ACTUALITATE 31 august 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 177 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 24-31 august s-au prezentat un număr de 684 pacienți. În 167 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 23 (13 pacienți au necesitat internare - trei pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 60 (19 internați); Urgenţe chirurgicale: 85 (7 internați); Urgenţe de medicină internă: 221 (15 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 137 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 115 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 42 (11 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 51 (37 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 87 (în 12 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 30 nașteri, 17 fete, respectiv 13 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD au fost primite două victime de accidente rutiere. Un bărbat de 23 de ani a fost internat la secția ORL în urma leziunilor nazale suferite.

Un număr total de 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 2 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Una dintre acestea – un bărbat de 25 de ani, din Boroşneu Mare – a fost înjunghiat în zona toracelui, respectiv avea mai multe răni tăiate la nivelul mandibulei. Victima a ajuns la spital în data de 30 august, duminică. Momentan se află internat la secția chirurgie, în stare relativ bună.

Șase persoane au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Dintre acestea cinci sunt femei cu vârste între 30-50 ani, respectiv un bărbat de 35 de ani. Femeile s-au prezentat cu simptome de intoxicație cu medicamente, iar bărbatul cu intoxicație voluntară cu amorsă de acril cu alcool etilic. Momentan toți se află internat la secția psihiatrie. Bărbatul a fost ținut sub observație o scurtă perioadă și la secția ATI.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 8 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.