ACTUALITATE 3 august 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 57 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 27 iulie – 2 august s-au prezentat un număr de 709 pacienți. În 180 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 31 (14 pacienți au necesitat internare - doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 70 (18 internați); Urgenţe chirurgicale: 81 (10 internați); Urgenţe de medicină internă: 201 (10 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 127 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 125 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 37 (17 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 70 (39 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 94 (în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 12 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD au fost primite 7 victime de accidente rutiere. Din fericire toți au putut părăsi spitalul, după tratamentul de la secția UPU-SMURD.

Un număr total de 6 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 7 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. În nici un caz nu a fost necesară internarea.

O singură persoană, de 35 de ani, a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Bărbatul a fost adus la Secția UPU-SMURD cu simptome de intoxicație cu medicamente. Momentan se află internat la secția psihiatrie.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 14 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.