ACTUALITATE 20 iulie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 111 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 13-20 iulie s-au prezentat un număr de 684 pacienți. În 132 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 40 (13 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 51 (20 internați – 1 atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 81 (5 internați); Urgenţe de medicină internă: 168 (18 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 120 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 107 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 34 (10 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 41 (50 de internări – diferența provine de la reîncadrarea ulterioară a unor cazuri, de către medicii specialiști); Urgenţe ortopedice (traume): 86 (în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 18 nașteri, 10 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD au fost primite 9 victime de accidente rutiere. Un bărbat de 32 de ani a fost internat la secția de ortopedie în urma politraumatismelor suferite, iar o femeie de 54 de ani la secția chirurgie. Restul celor prezentați au putut părăsi spitalul, după tratamentul de la secția UPU-SMURD.

Un număr total de 4 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare. Doi minori însă au fost internați săptămâna trecută la secția de pediatrie, cu simptome de intoxicație cu spirt. Fata de 13 și băiatul de 16 ani ambii sunt din Hetea. Responsabilii instituției au anunțat organele abilitate să deruleze anchete în astfel de cazuri. Minorii sunt în afara oricărui pericol.

Săptămâna trecută 8 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Una dintre acestea, un tânăr de 22 de ani, a fost internată la secția neurologie, după ce a petrecut o scurtă vreme și la secția ATI. O altă victimă, un bărbat de 34 de ani, a suferit leziuni medii, dar a refuzat internarea.

O singură persoană, o femeie de 47 de ani, a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Victima a consumat medicamente. Momentan se află internată la secția psihiatrie.

Pe lângă cele prezentate, tot în ultimele 168 ore a fost înregistrat un nou caz de mușcătură de șarpe. Bărbatul de 27 de ani din comuna Sita Buzăului a fost mușcat de gamba stângă. Victima nu a fost în pericol de moarte, și nu a putut preciza ce fel de șarpe l-a mușcat. Momentan se află internat la secția de boli interne.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 26 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Niciuna nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.