ACTUALITATE 22 iunie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 81 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 15-22 iunie s-au prezentat un număr de 667 pacienți. În 149 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 14 (12 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 66 (20 internați – un atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 97 (8 internați); Urgenţe de medicină internă: 260 (28 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 140 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 97 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 33 (6 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 28 (26 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 72 (în 20 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 19 nașteri, 8 fete, respectiv 11 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD au fost primite două victime de accidente rutiere. Una dintre acestea a fost internată la secția de ortopedie a spitalului.

Un număr total de 14 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 7 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

Nici o persoană nu a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid.

Duminică, 21 iunie trei tineri, de 20, respectiv 21 de ani au fost transportați la spital de către serviciul județean de ambulanță cu simptome de intoxicație cu substanță halucinogenă necunoscută, respectiv stare de ebrietate avansată. Doi dintre tineri erau în coma ușoară, iar al treilea în stare euforică. Primii doi au petrecut noaptea la secția de anestezie și terapie intensivă, respectiv boli interne a spitalului. Momentan toți sunt internați la secția psihiatrie, sub observație.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 42 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.