ACTUALITATE 23 martie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 127 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 16-23 martie s-au prezentat un număr de 610 pacienți. În 176 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități, cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 38 (10 pacienți au necesitat internare); Urgenţe neurologie: 73 (25 internați – trei pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 50 (12 internați); Urgenţe de medicină internă: 192 (43 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 117 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 102 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 49 (11 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 39 (32 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 64 (în 8 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 17 nașteri, 10 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD s-a prezentat o victimă de accident rutier, un bărbat de 41 de ani. Victima a fost transferată la UPU Brașov.

Un număr total de 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. În unul din cazuri s-a recurs la internare.

Săptămâna trecută o persoană a fost transportată la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Aceasta nu a fost internată.

Patru persoane au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Două (un bărbat de 48 de ani, respectiv o femeie de 41 de ani) au recurs la intoxicație voluntară cu medicamente, a treia, o femeie de 79 de ani s-a aruncat de la nivelul I al locuinței proprii, iar a patra, tot o femeie, de 48 de ani, a încercat să se spânzure. Momentan toate victimele se află internate la Secția Psihiatrie, sub observație.

La data de 19 martie, patru persoane (doi minori și doi adulți) au fost aduși de către Serviciul Județean de Ambulanță la Secția UPU-SMURD după ce au inhalat accidental naftalină. Din cercetări a rezultat că intoxicația s-a produs cu ocazia curățirii unui coș de fum. Minorii au fost internați la Secția Pediatrie, respectiv adulții la Secția Boli Interne. Victimele sunt din comuna Aita Mare.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.