ACTUALITATE 24 martie 2020

Unul dintre angajații Spitalului Județean infectat cu noul coronavirus și-a dezvăluit identitatea

de Iulia Drăghici - Taraș | 3769 vizualizări

Acesta spune că este posibil să fi luat virusul săptămâna trecută chiar din spital

Unul dintre cei cinci angajați de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe infectați cu virusul COVID-19 este medicul ginecolog Pál András. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.  

Rezultatele probelor de duminică seară au fost primite ieri după-amiază: a mea este POZITIVĂ, iar a partenerei mele este NEGATIVĂ. Probabil că m-am infectat săptămâna trecută în secția de Ginecologie a spitalului. (Cercetările epidemiologice sunt în curs). În afară de febra ușoară, nu am alte simptome. Dimineața am anunțat persoanele cu care am intrat în contact în ultimele 14 zile. Îi rog pe cei la care nu am reușit să ajung, timp de 14 zile să stea la carantină acasă și dacă observă vreun simptom (febră, tuse etc.), să sune la DSP și să solicite un test. Vă voi ține la curent cu evoluțiile”, a scris dr. Pál András.

Mesajul a fost preluat imediat de președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, care l-a publicat pe pagina sa de Facebook, cu precizarea că se așteaptă la comportamente similare și din partea celorlalți medici.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a solicitat marți dimineață personalului medical de la Spitalul Județean infectat cu noul coronavirus să își dezvăluie public identitatea, în scopul de a elimina temerile cetățenilor.

Cred că aceasta ar fi atitudinea lor corectă și responsabilă acum. Combaterea acestei epidemii necesită fapte, fapte precise, clare. Nu căutăm un țap ispășitor, dar dorim ca persoanele care au fost în contact cu cei infectați să poată să îşi protejeze părinții, copiii și pe cei apropiaţi. În mod normal, nu aș cere-o și nu aș cere-o în mod public, dar acum există o situație de urgență, iar siguranța și sănătatea comunității trebuie să fie în primul plan”, a scris Antal Árpád, marţi dimineaţă pe pagina sa de Facebook.

Încă patru angajați ai Spitalului Județean au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus, conform anunțului făcut luni seară de conducerea unității spitalicești. Astfel, în total, se numără cinci cazuri confirmate numai printre angajați.

Duminică, Secțiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și sala de nașteri au fost pusă sub carantină.

Ancheta epidemiologică începută duminică va fi extinsă și continuată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.