ACTUALITATE 3 decembrie 2018

Uniți sub tricolor

de Covasna Media | 546 vizualizări

Manifestarea face parte din ansamblul manifestărilor dedicate Marii Uniri de la 1918 și se desfășoară sub patronajul Instituției prefectului. Organizatorii sunt Fundația „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe și Asociația Centrul Cultural „Ardealul” din Subcetate – jud. Harghita.

Evenimentul are în prima parte un concurs de desene intitulat Uniți sub tricolor și s-a adresat preșcolarilor și școlarilor mici, sub forma unui concurs de desene, cu aceeași temă, largă, care să permită o exprimare plastică a cunoștințelor istorice, a sentimentelor semănate în inimioara lor de părinți, bunici, educatoare. Au trimis desene copii cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani de la Grădinițele cu program normal din Hăghig, Oituz, Ozun, Vâlcele, Doboșeni și de la Grădinițele cu program prelungit din Sfântu Gheorghe - Pinocchio, Benedek Elek, Csipike, Arvacska, Hofenherke, și din Tg. Secuiesc - Manocska. Mulțumim doamnelor educatoare și micuților care sunt  interesați de țara noastră și istoria ei. Expoziția și jurizarea desenelor va avea loc la Palatul copiilor din Sf. Gheorghe, miercuri 5 decembrie ora 16, președintele juriului fiind dl. Prof. Pompiliu Pleșa – artist plastic.

A doua parte, intitulată CENTENAR 2018 – Ducem România mai departe prin cultură, tradiție, spiritualitate, constă dintr-un simpozion CENTENAR 2018 la care vor participa cu teme importante d-na prof. dr. Luminița Cornea – Sf. Gheorghe, prof. dr. Dorel Marc – Tg. Mureș, prof. Floarea Nistea – Toplița. Urmează un program artistic, moment poetic suținut de elevii Lungu Larisa-Maria și Rujan Nicoleta-Raluca de la Șc. Gimnazială „Nicolaie Colan” – Sf. Gheorghe și Grupul instrumental Lira din Subcetate – jud. Harghita.

Proiectul are ca partener Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sursa foto - Fundația „Mihai Viteazul”

Fundația „Mihai Viteazul”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.