ACTUALITATE 9 decembrie 2008

Unii PRIMEsc, alţii-şi doresc

de Covasna Media | 575 vizualizări
Consiliile Local şi Judeţean au aprobat prime între aprox. 500 de lei şi peste o mie de lei pentru angajaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Din lipsa fondurilor, la instituţia prefectului anul acesta se pare că nu se vor acorda prime.

În contextul unei crize economice anunţată peste tot în ţară şi în lume, unii angajaţi îşi vor pune pofta şi cumpărăturile de iarnă în cui anul acesta, indiferent de cât de harnici au fost peste an, în timp ce alţii nu vor resimţi aceste efecte în ceea ce priveşte primele. La nivelul administraţiei publice locale, Consiliul Local Sfântu-Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna au aprobat deja procentul de 5% din fondul de salariu acordat prin lege cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru angajaţi, în schimb anul acesta angajaţii din Prefectură se pare că nu vor fi la fel de premiaţi. În cazul CJ, preşedintele Tamas Sandor spune că pe lângă ce s-a votat în cadrul Consiliului, acel procent de 5% care se acordă tuturor angajaţilor, vor mai exista şi alte prime, care se acordă trimestrial unor angajaţi, în mod diferenţiat, şi care reprezintă 2% din fondul de salariu. Astfel, la propunerea directorilor de direcţii din cadrul instituţiei, angajaţii ...

Consiliile Local şi Judeţean au aprobat prime între aprox. 500 de lei şi peste o mie de lei pentru angajaţi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Din lipsa fondurilor, la instituţia prefectului anul acesta se pare că nu se vor acorda prime.

În contextul unei crize economice anunţată peste tot în ţară şi în lume, unii angajaţi îşi vor pune pofta şi cumpărăturile de iarnă în cui anul acesta, indiferent de cât de harnici au fost peste an, în timp ce alţii nu vor resimţi aceste efecte în ceea ce priveşte primele. La nivelul administraţiei publice locale, Consiliul Local Sfântu-Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna au aprobat deja procentul de 5% din fondul de salariu acordat prin lege cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru angajaţi, în schimb anul acesta angajaţii din Prefectură se pare că nu vor fi la fel de premiaţi. În cazul CJ, preşedintele Tamas Sandor spune că pe lângă ce s-a votat în cadrul Consiliului, acel procent de 5% care se acordă tuturor angajaţilor, vor mai exista şi alte prime, care se acordă trimestrial unor angajaţi, în mod diferenţiat, şi care reprezintă 2% din fondul de salariu. Astfel, la propunerea directorilor de direcţii din cadrul instituţiei, angajaţii merituoşi din cadrul direcţiei respective vor primi primele diferenţiate. Conform site-ului oficial al instituţiei, în CJ există 147 de posturi, din care 131 de execuţie (85 funcţionari publici şi 46 personal contractual). Sumele pe care le vor primi angajaţii sub formă de primă se situează undeva între 800 şi 1.200 de lei. La Primărie se vor acorda prime fixe, conform procentului de 5% din fondul de salarii, şi care ajung la o valoare de câteva sute de lei. În cadrul acestei instituţii sunt angajate 285 de persoane.

An mai sărac

În ceea ce priveşte Instituţia Prefectului, angajaţii acesteia vor trebui să se mulţumească cu felicitări de Crăciun şi strângeri de mână. Potrivit prefectului Gyorgy Ervin, în acest an nu crede că se vor acorda prime, din cauză că nu au un buget în acest sens. „E primul an când n-am dat la copiii angajaţilor niciun pachet, nu cred că se vor da prime”, a spus prefectul, precizând că sunt mai mulţi angajaţi din cadrul Prefecturii care merită prime dar nu se ştie dacă le vor şi primi din cauza lipsei banilor. Potrivit prefectului, faţă de anii precedenţi nu s-au acordat nici bonusurile cu care erau obişnuiţi angajaţii până acum, fiind un an mai sărac din acest punct de vedere.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.