ACTUALITATE 11 ianuarie 2021

Unde vor fi sediile centrelor de vaccinare anti-COVID din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2915 vizualizări

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a aprobat în ședința din 11 ianuarie locațiile centrelor de vaccinare anti-COVID, organizate la nivelul județul Covasna. Potrivit anexei hotărârii nr. 2 a CJSU Covasna, la Sfântu Gheorghe, Covasna și Întorsura Buzăului vor fi câte două centre, iar în Târgu Secuiesc și Baraolt câte unul.

Centrele de la Sfântu Gheorghe vor fi amenajate astfel: unul în sediul vechi al Direcţiei de Asistenţă Socială (4 puncte) Str. Daliei, nr. 1, respectiv pentru etapa a III-a în Sala de sport, str. Vânătorilor, nr. 1 (6 puncte), cu mențiunea că ar putea interveni modificări privind locația, potrivit anexei hotărârii.

Centrul de vaccinare de la Târgu Secuiesc va fi amenajat în Sala Polivalentă „Kicsid Gabor” din Str. Stadionului (4 linii distincte).

La Covasna, un centru va fi amenajat la Casa Orășenească de Cultură, str. 1 decembrie 1918, nr. 10, iar al doilea va rămâne la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Géza” din Covasna, care se menține şi în etapa a II-a, situat pe str. Mihai Eminescu nr.160.

Locația centrului de vaccinare de la Baraolt este sala de sport din strada Kossuth Lajos, nr. 172.

Iar la Întorsura Buzăului, un centru va fi amenajat la Căminul Cultural Brădet, nr. 22, iar altul la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Géza” din Covasna - Secția externă a spitalului din Întorsura Buzăului, str. Mihai Viteazul, nr. 152, care deja funcționează în acest scop pentru etapa I de imunizare.

Hotărârea și anexa, unde sunt notați și responsabilii bunului mers al campaniei pentru fiecare locație, pot fi citite pe site-ul Prefecturii Covasna, la secțiunea Situații de Urgență.

În prezent, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Etapa a II-a va viza populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar a III-a populația generală.

Până duminică, 10 ianuarie, peste 108.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID, în România.

Foto: Centrul de vaccinare de la Spitalul din Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.