ACTUALITATE 14 august 2009

Undă verde pentru 120 de apartamente ANL

de Covasna Media | 586 vizualizări
CL Sf.Gheorghe a acordat gratuit către Agenţia Naţională de Locuinţe un teren pentru construirea a 15 tronsoane de blocuri pentru tineri

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi pe strada Borviz din Sfântu-Gheorghe 15 tronsoane de blocuri cu locuinţe pentru tineri, care vor oferi 120 de apartamente cu 2 camere pentru solicitanţii până în 35 de ani. Potrivit hotărârii adoptată ieri de consilierii locali, suprafaţa care va fi acordată în mod gratuit către ANL este de 10.900 mp, conform Programului de investiţii publice în construcţia de

CL Sf.Gheorghe a acordat gratuit către Agenţia Naţională de Locuinţe un teren pentru construirea a 15 tronsoane de blocuri pentru tineri

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi pe strada Borviz din Sfântu-Gheorghe 15 tronsoane de blocuri cu locuinţe pentru tineri, care vor oferi 120 de apartamente cu 2 camere pentru solicitanţii până în 35 de ani.

Potrivit hotărârii adoptată ieri de consilierii locali, suprafaţa care va fi acordată în mod gratuit către ANL este de 10.900 mp, conform Programului de investiţii publice în construcţia de locuinţe pentru tineri destinate închirierii.

Motivaţia construirii unor noi locuinţe ANL stă în creşterea tot mai mare a necesarului spaţiului de locuit la nivelul localităţii, astfel că municipalitatea a solicitat întocmirea documentaţiei tehnico economice pentru un ansamblu de 120 de apartamente, care să răspundă la gradul de confort şi echipare cu utilităţi edilitare actualelor cerinţe de locuire.

Cele 120 de apartamente cu 2 camere vor fi realizate în 15 tronsoane de bloc cu regim de înălţime P+3 niveluri, cu câte 2 unităţi pe nivel, şi vor fi dotate cu toate dependinţele necesare: bucătărie, baie, încăperi de depozitare, holuri de circulaţie.

De asemenea, din aceste locuinţe nu vor lipsi finisajele interioare de genul pardoseli la camera de zi şi dormitoare din parchet, pardoseli din gresie în bucătării, băi şi holuri, mozaic frecat în spaţii comune (balcon, logii, palier, windfang), iar pereţii şi plafoanele vor fi finisate cu zugrăveli lavabile şi se vor utiliza placaje de faianţă în bucătării şi băi.

Valoarea totală a investiţiei din buget local este de 3,14 milioane de lei, iar în total din bugetul central prin ANL suma se ridică la 31,22 milioane lei. Durata de execuţie este de 4 luni pregătire şi 24 de luni pentru execuţie.

Locuinţe de serviciu pe strada Ţigaretei

Tot ieri, CL Sfântu-Gheorghe a aprobat o modificare a proiectului care vorbeşte despre construirea de locuinţe de serviciu pe strada Ţigaretei. Consilierii au votat în unanimitate varianta construirii a 28 de locuinţe, din care 4 module de locuit au suprafaţa utilă mai mare, acestea fiind destinate tinerilor cu copii. Diferenţa ca valoare dintre această variantă şi cea care se referea la 32 de locuinţe era de aproximativ 2.000 de euro.

În prezent ANL mai derulează în Sfântu-Gheorghe lucrări la alte peste 90 de apartamente pentru tineri. An de an numărul solicitărilor pentru acest tip de locuinţă este însă în continuă creştere, sute de cereri aşteptând şi de ani buni să primească o locuinţă.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se adresează tinerilor cu vârste între 18-35 de ani, care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă.

Tinerii pot primi repartiţii până la împlinirea vârstei de 36 de ani. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe de către consiliile locale, conform prevederilor legale şi cu respectarea documentaţiei de urbanism legal aprobate.

Printr-o convenţie încheiată cu ANL, autorităţile locale au obligaţia de a asigura viabilizarea terenului (utilităţile) şi dotările edilitare ale căror costuri sunt suportate din bugetele locale.

Ana Sidon

Teme articol: ANL locuinţe
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.