ACTUALITATE 29 martie 2017

Un trotuar de pe Strada Lăcrămioarei stârnește nemulțumiri

de Sever Ioan Miu | 1974 vizualizări

Mai mulți locatari ai unei scări a unui bloc din Sfântu Gheorghe s-au adresat săptămâna trecută primarului Antal Arpad, exprimându-și nemulțumirea față de aspectul unui trotuar de pe strada Lăcrămioarei. În ciuda obiecțiilor, lucrările continuă.

„Reclamație,

Domnule primar Antal Arpad,

Suntem locatarii din strada Lăcrămioarei nr. 11, BL 37, SC A. Nu suntem mulțumiți din punct de vedere estetic de trotuarul din fața scării blocului. Prin urmare, vă rugăm ca până se toarnă asfaltul să se corecteze estetica lucrărilor bordurilor trotuarului. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere”, scrie în documentul semnat de către  reprezentanții a 11 din cele 18 familii din scara amintită, datată 21 martie 2017 și înregistrată la Primărie pe 23 martie 2017. Reclamația se încheie cu un post-scriptum în care locatarii lasă două numere de telefon, în eventualitatea în care edilul le-a înțeles „necazul” și va delega o comisie.

trotuare str Lacramioarei1Unul dintre reclamanți, Neda Teodor, consideră că unghiul ascuțit în care se întâlnesc bordurile din stânga ieșirii din bloc este inestetic și „te incomodează dacă vrei să mergi cu bicicleta“. Totodată, faptul că bordura din dreapta ieșirii face o curbă pe lângă gardul viu reduce suprafața trotuarului. Neda consideră că, dacă bordura nu ar fi mers pe lângă gardul viu, ar fi putut fi amenajate mai multe locuri de parcare.

„Acolo s-au redus numărul de parcări pentru că pe locul pe care dânșii sperau să se amenajeze locuri de parcare nu se respectă cei 5 metri față de primul geam și nu am îndrăznit să facem parcările acolo. Chiar dacă sunt puține locuri, nu ne putem permite să le amenajăm peste tot. Dacă cineva ne reclamă tocmai din cauză că am pus locurile de parcare prea aproape de geamuri, atunci și în acest caz suntem în culpă“, a precizat administratorul public al orașului, Czimbalmos Kozma Csaba.

În ceea ce privește bordurile, administratorul a spus că a trimis pe 28 martie un reprezentant al Primăriei s-a dus să vadă situația la fața  locului: „În ceea ce privește racordul, am trimis (...) funcționarul de la biroul de investiții să meargă cu proiectantul și cu inspectorul (...), să găsească soluția corectă, Nici nu am înțeles prea bine din descriere care este observația în sine, dar mâine sper să raporteze ceva, că se poate remedia (...). Nu costă nimic să nu punem racordul în formă de semicerc, ci invers“. Pe de altă parte, Teodor Neda  spune că s-a întâlnit, pe 29 martie, cu un funcționar al primăriei și un proiectant, iar acesta din urmă „nici n-a vrut să stea de vorbă“, susținând că bordura nu mai poate fi modificată. Până la închiderea ediției, nu am reușit să  aflăm punctul de vedere al Primăriei cu privire la forma finală a bordurilor din strada Lăcrămioarei nr. 11, Bl. 37, Sc. A.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.