ACTUALITATE 10 februarie 2023

Un singur portal online pentru toate documentele din relaţia Locuitor – Primărie

de Covasna Media | 536 vizualizări

Serviciul are ca scop simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în toamna anului trecut un nou sistem informatic care simplifică procedurile administrative pentru cetățeni. Anumite cereri și formulare standard vor putea fi completate, semnate și transmise în format electronic prin intermediul noului portal.

Finanţată din fonduri europene, noua platformă este disponibilă pe site-ul Primăriei, iar pentru a vă deschide un cont puteți aplica AICI.

De ce să-ţi faci cont? Pentru că astfel poţi rezolva (aproape) orice problemă în relaţia cu Primăria, Finanţele Publice Locale, Urbanism sau alte compartimente ale administraţiei locale. 

Beneficii? Scapi de drumurile la Primărie şi de statul la coadă, putând să faci o solicitare online de oriunde din lume. În plus, nu vei mai avea grija hârtiilor, pentru că vei avea salvate în cont toate documentele şi toate discuţiile pe care le-ai avut cu reprezentanţii Primăriei.

Cum poţi să ai un cont valid? În primă fază, contul pe care l-ai creat AICI nu este verificat, ceea ce înseamnă că accesul la serviciile online va fi restricţionat. Pentru a utiliza serviciul complet, contul trebuie verificat prin prezentarea, cu programare, la Biroului de Relaţii cu Publicul şi Registratură din cadrul Primăriei. Poți face programare online dând click AICI. După confirmarea identităţii, te poţi conecta la cont şi vor deveni disponibile diferitele servicii online ale Primăriei.

Pe portal vor fi disponibile aproximativ 120 de formulare tipizate ale mai multor compartimente ale Primăriei, care în timp vor fi actualizate conform nevoilor.

În plus, orice întrebare, nelămurire sau reclamaţie care priveşte activităţile Primăriei poate fi exprimată prin intermediul portalului, urmând ca tot acolo locuitorul să primească un răspuns.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.