ACTUALITATE 30 martie 2019

Un „pretins avocat” a luat banii și a plecat

de Iulia Drăghici - Taraș | 753 vizualizări

Victimă i-a căzut o persoană din Ghelința

Polițiștii covăsneni desfășoară cercetări pentru infracțiunea de înșelăciune într-un caz semnalat de un locuitor al comunei Ghelința, care vizează un „pretins avocat”, potrivit unui comunicat de presă.

La data de 28.03.2019, orele 11.30,  polițiștii din comuna Ghelința au fost sesizați prin plângere de către un locuitor din comună, despre faptul că, în ziua de 18.03.2019 o persoană din municipiu Sfântu Gheorghe, care a pretins că are calitatea de avocat, i-a făcut promisiunea că îi va rezolva la Tribunalul Covasna o problemă legată de modificarea unui certificat de naștere în schimbul sumei de 1500 lei, pretinzând și primind de la reclamant o primă tranșă de 500 lei.

Tot în aceeași zi, în jurul orelor 19.00, reclamantul l-a apelat telefonic pretinsul avocat, căruia i-a solicitat să-i returneze suma de 500 de lei, deoarece nu avea posibilitatea de a plăti restul sumei de 1000 lei. Acesta din urmă a refuzat, după care nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale persoanei vătămate.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de art. 244 alin.1 și 2, din Codul penal”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, polițiștii covăsneni atenționează cetățenii să fie prudenți atunci când sunt abordați prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le oferă diverse bunuri sau servicii.

„În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, adresați-vă de urgență celei mai apropiate unități de poliție sau apelați numărul unic de urgență 112!”, spun oamenii legii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.