ACTUALITATE 26 octombrie 2021

Un pic de coadă la vaccinare și la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1395 vizualizări

Directorul DSP: „Slavă cerului, în ultimele zile a început să crească destul de frumos”

Campania de vaccinare anti-COVID prinde „avânt” și în județul Covasna, dar abia după ce incidența de răspândire a bolii a trecut de 5/1000. Luni dimineața, de pildă, la Centrul de Vaccinare de la sediul DAS din Sfântu Gheorghe erau persoane care așteptau afară, la coadă, să le vină rândul să primească doza de vaccin. Că interesul covăsnenilor pentru vaccin este în creștere confirmă și directorul DSP, care precizează că urmează ca la Sfântu Gheorghe să fie introdusă încă o linie de vaccinare, respectiv să se mai aducă personal ca să se acopere cererea. 

Datele prezentate de Prefectura Covasna arată că de duminică până luni, în centrele din județul Covasna au fost înregistrate 471 de persoane vaccinate, dintre care 81 cu doza a treia. Creșterea cererii este semnificativă, având în vedere că, de pildă, în aceeași perioadă a lunii trecute se înregistrau sub 100 de vaccinări pe zi. 

„Slavă cerului, în ultimele zile a început să crească destul de frumos. Sperăm să țină așa și în continuare. Din partea noastră, încercăm să mărim capacitatea de primire. (...) Invităm lumea să vină la vaccinare!”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directorul DSP Covasna. 

Tot Ágoston László ne-a spus și că la Sfântu Gheorghe va mai fi introdusă încă o linie de vaccinare, dar și că va mai fi suplimentat personalul. La Întorsura Buzăului și Târgu Secuiesc se va apela la ajutorul medicilor de familie. De la Baraolt și Covasna încă nu au fost făcut cereri privind necesitatea suplimentării capacității. 

Cât despre stocul de vaccin, directorul DSP Covasna spune că s-au comandat suficiente doze. 

Se vor mai organiza și acțiuni de vaccinare în localități, însă reprezentantul DSP face apel la cetățenii care doresc să beneficieze de serviciile unei echipe mobile de vaccinare, în cazul celor care locuiesc la sate, să contacteze primăria, care la rândul ei va trebui să facă listă cu doritorii și solicitare la Direcția de Sănătate Publică. 

Tot datele Prefecturii Covasna arată și că numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei este 87.441, din care 34.184 de inoculări sunt de rapel. De asemenea, 8.225 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt complete, adică nu necesită rapel. Până luni, 4.305 persoane au primit și doza a treia. 

Programul centrelor de vaccinare din județ: 

1. Centrul de Vaccinare DAS Sfântu Gheorghe – Str. Daliei nr. 1, deschis zilnic: 8:00 – 20:00. 

2. Centrul de Vaccinare Brădet – Căminul Cultural Brădet (Întorsura Buzăului), deschis zilnic între orele 11:00 – 17:00.

3. Centrul de Vaccinare Baraolt, str. Kossuth Lajos nr. 124, deschis zilnic între orele 8:00 – 14:00.

4. Centrul de Vaccinare oraș Covasna, deschis zilnic între orele 15:00 – 21:00.

5. Centrul de Vaccinare Târgu Secuiesc – Sala Polivalentă Kicsid Gábor, deschis zilnic între orele 08:00 – 14:00.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.