ACTUALITATE 20 martie 2019

Un parc și două noi terenuri de sport la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 902 vizualizări

Valoarea totală a investiției ar urma să fie de peste 5 milioane de lei

Primăria Municipiul Sfântu Gheorghe face noi pași pentru amenajarea unor terenuri abandonate din zonele defavorizate. În acest sens, marți, 19 martie, Consiliului Local Sfântu Gheorghe a votat trei proiecte de hotărâri prin care au aprobat studiile de fezabilitate pentru trei obiective de investiții și anume un parc și un teren de sport în zona Ciucului, respectiv un teren de sport în zona Câmpu Frumos.  

„Proiectele de hotărâri se referă la amenajarea unor terenuri abandonate în zone defavorizate. Deci în cartierul Ciucului este vorba despre parcul de lângă școala „Gödri Ferenc” acolo unde sunt busturile lui Áron Gábor și Bălcescu. Acel teren va fi reamenajat cu sistem de irigație, cu alei, plantări de copaci, un mic teren de joacă, iar busturile vor fi puțin mutate ca să aibă o ambianță mult mai plăcută și frumoasă” , a spus marți, 19 martie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Valoarea aproximativă a investiției care prevede reamenajarea parcului din cartierul Ciucului este de 2 milioane de lei.

În același cartier va fi amenajat și un teren de sport pe o suprafață de 9.940 m² care va găzdui un tren de minifotbal, baschet, volei, padbol, badminton, o platformă pentru echipamente fitness, mese de tenis, alei, un loc de joacă pentru copii și o mică zonă verde. Valoarea investiției este de 1,9 milioane de lei.

În ceea ce privește terenul de sport din zona Câmpu Frumos, valoarea proiectului este de aproximativ 1,3 milioane de lei.

„În Câmpu Frumos în spatele blocurilor există un teren de sport. O parte aparține de parcul industrial, dar restul, și marea parte a terenului, cam două treimi, a rămas cu această destinație pe care acum vrem să îl amenajăm ca să fie folosit pentru sport. Terenul care este tratat are 6.094 metri pătrați, la fel și aici dorim să amenajăm terenuri de minifotbal, fitness, ping-pong, teren de baschet cu supraveghere video și iluminat nocturn”, a mai spus viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Sursa de finanțare a acestor trei investiții este Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 și bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.