ACTUALITATE 5 iunie 2018

Un nou tip de radar în dotarea poliției rutiere

de Iulia Drăghici - Taraș | 1710 vizualizări

Începând cu luna iunie a.c., în dotarea poliției rutiere covăsnene a intrat un nou aparat radar, tip pistol, model TruCAM, destinat măsurării vitezei de deplasare a vehiculelor.

Echipat cu o cameră foto de mare rezoluție, acest echipament de ultimă generație folosoște undele laser pentru măsurarea vitezei și poate fixa o țintă de la o distanță de maxim 1200m, iar timpul de determinare a vitezei autovehiculului țintă este de 0,33 secunde.

Sistemul performant nu permite detectarea de către aparatele antiradar și, mai mult decât atât, poate detecta sistemele antibruiere instalate pe autovehicule.

Cinemometrul TruCAM este omologat și verificat metrologic, iar prin prisma modului de funcționare este optimizat în așa fel încât să nu fie influențat de diverși factori externi care să afecteze exactitatea măsurătorilor.

Echipamentul va fi folosit în activitățile preventive organizate la nivel de județ, pentru depistarea celor care comit abateri la regimul circulației, atât prin nerespectarea regimului legal de viteză în localități ori în afara acestora, cât prin și săvârșirea altui gen de abateri ce pot concura la producerea unor evenimente rutiere (depășiri neregulamentare, neacordare prioritate vehicule sau pietoni).

Sursă: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.