ACTUALITATE 27 martie 2017

Un nou sezon, o nouă luptă pentru titlu a pilotului Szabó Csongor

de Iulia Drăghici - Taraș | 680 vizualizări

Campionul Cupei Suzuki, pilotul covăsnean Szabó Csongor, este pregătit să înceapă noul sezon în Campionatul Național de Raliuri „Dunlop” (CNR–D). Cu acelaşi Suzuki Swift Sport, dar cu un nou copilot, în persoana lui Rareş Fetean, Szabó întâmpină sezonul 2017 cu aceeaşi dorinţă de victorie şi cu un obiectiv clar: câştigarea titlului la clasa 9 la finalul sezonului.

Pregătirile pentru noul sezon s-au încheiat cu rezultate bune

Raliul Zăpezii, Winter Rally Covasna, a fost prima competiţie unde Szabó Csongor l-a avut alături oficial pe copilotul Rareş Fetean. Pentru cei doi, aventura de la Comandău s-a încheiat cu un rezultat foarte bun.

Ulterior, într-o sesiune de teste pe asfalt, Szabó şi-a pregătit maşina de curse pentru Raliul din acest sfârşit de săptămână, cel al Braşovului. „Ca în fiecare an, am efectuat o sesiune de teste înaintea raliului de la Braşov pentru a mă acomoda din nou cu maşina de concurs. De această dată, testele au avut o importanţă mai mare, deoarece ne-au ajutat pe mine şi pe Rareş să punem la punct unele detalii legate de colaborarea noastră. Totul a decurs perfect şi sunt cu moralul ridicat înaintea debutului sezonului”, a spus Csongor după sesiunea de teste desfăşurată în judeţul Covasna.

Prima etapă, Raliul Braşovului 

CsongorSzabo - 2017 (2)Prima etapă a CNR-D are loc în judeţul vecin. Raliul Braşovului se va desfăşura în perioada 31 martie – 1 aprilie pe drumurile de asfalt de pe lângă oraşul de la poalele Tâmpei.

„Ca în fiecare an, competiţia care deschide sezonul are comandamentul în Braşov, parcul de service urmând a fi amplasat în parcarea Coresi Shopping Resort. Raliul are programate 7 probe speciale cronometrate, în lungime de puţin peste 100 de kilometri, care se vor desfăşura pe durata a două zile: Raliul Braşovului debutează vineri, la ora 18:00, cu ieşirea din service-ul de la Coresi, şi se încheie sâmbătă, după ora 17, când primele maşini se vor întoarce în parcarea aceluiaşi complex comercial.

Raliul Braşovului începe pentru echipajele participante de miercuri seara, când au loc înscrierile şi verificările administrative, ca apoi ziua de joi să fie dedicată recunoaşterilor traseului de concurs şi a verificărilor tehnice. Vineri are loc încălzirea pentru primul raliu al sezonului cu sesiunea oficială de teste, care va avea loc între ora 9:00 şi 13:00 la ieşire din Râşnov spre Poiana Braşov, iar de la ora 16:30 are loc poza de grup la Coresi Shopping Resort. Tot vineri au loc şi primele elemente competitive ale raliului: două probe speciale care vor da startul sezonului: „Râşnov”, în lungime de 8.3 kilometri, şi Superspeciala „Braşov Rally Show”, care începe la ora 19:34 şi se desfăşoară în centrul oraşului Braşov, în zona Modarom - Prefectură - Primărie.

Sâmbătă acţiunea începe cu aceeaşi secţiune de drum, dintre Poiana Braşov şi Râşnov, de această dată fiind parcursă în coborâre, ca mai apoi concurenţii să evolueze pe speciala „Pârâul Rece” şi pe reginele raliului, „Babarunca” şi „Cheia”, două probe dificile, în lungime de 27 de kilometri, desfăşurate pe drumul dintre Săcele şi Cheia. Pentru a creşte spectacolul, Raliul Braşovului se încheie cu Power Stage-ul, proba care aduce puncte suplimentare în clasamentul general echipajelor care obţin unul din primii 5 timpi în clasament; astfel, spectacolul e garantat deoarece viteza va fi mare şi lupta cu secundele va fi de zile mari”, arată un comunicat de presă.

Pentru Raliul Braşovului, echipajul Szabó–Fetean pregăteşte o abordare fără compromisuri, dar în acelaşi timp fără riscuri inutile. Ultimele trei sezoane, raliul braşovean s-au încheiat cu succes pentru Szabó Csongor, fiind astfel motivat să obţină şi un al patrulea succes consecutiv: „În ultimii trei ani am reuşit victorii la clasă şi în Cupa Suzuki la Braşov. Anul acesta ne propunem acelaşi lucru – vrem victoria şi o să ne luptăm pentru ea de pe prima până la ultima specială. Va fi un raliu interesant, cu o luptă interesantă cu adversarii noştri şi, datorită numărului relativ mic de kilometri cronometraţi, este important să începem cu dreptul”, a spus Csongor.

„Întotdeauna Raliul Braşovului a fost unul important în economia campionatului. Cine porneşte cu avans pe primele speciale şi se impune aici pleacă cu un avantaj la următoarele etape. Anul acesta vremea se anunţă bună şi, probabil, variabila anvelopelor va fi eliminată, dar tot se anunţă a fi o cursă interesantă. Abia aştept să ne aflăm la start şi să pornim într-un sezon care se anunţă excelent”, a declarat şi copilotul Rareş Fetean.

Spectacol automobilistic pe probele speciale

Cu câteva zile înainte de start, Csongor şi Rareş lansează invitaţia fanilor de a le fi alături pe probele speciale ale Raliului Braşovului, pentru a fi astfel martorii unui spectacol automobilistic: „Maşina a fost revizuită şi este pregătită, noi suntem pregătiţi, echipa ne este alături şi este de asemenea pregătită, aşa că mai avem un singur lucru de făcut: să dăm maximul pe probe. Vă aşteptăm şi pe voi să ne susţineţi!”, transmite pilotul Szabó Csongor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.