ACTUALITATE 14 iunie 2016

Un nou drum judeţean va fi reabilitat

de Iulia Drăghici - Taraș | 950 vizualizări

Consilierii judeţeni din Covasna au aprobat luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, rectificarea bugetului pentru modernizarea drumului judeţean 121A, între km. 28 şi 42, care face legătura între Angheluş–Pădureni–Moacşa.

„Plenul Consiliului Judeţean Covasna a votat alocarea a 150 de mii de lei pentru realizarea proiectului tehnic la nivel de detalii de execuţie ce precede construirea drumului DN 11, pe sectorul cuprins între Angheluş–Pădureni–Moacşa. Planurile vor fi elaborate anul acesta, iar drumul de pământ va fi asfaltat anul viitor, astfel acesta va facilita accesul şi va scurta distanța rutieră pentru cei care doresc să ajungă în zona Târgu Secuiesc dinspre Miercurea Ciuc sau zona Baraoltului”, informează un comunicat de presă.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că drumul este unul „vital”. „Până acum am făcut asfaltarea de la bifurcaţia Valea Crişului la Ghidfalău, Angheluş şi ieşind spre Reci. Deja se simte fluidizarea circulaţiei care vine dinspre Miercurea Ciuc sau partea de sus a judeţului; cei care se duc la Covasna, de pildă, ocolesc deja Sfântu Gheorghe şi asta e bine şi pentru Sfântu Gheorghe. Acum, cu acest tronson pe care sper că îl vom putea construi anul viitor, circulaţia care se duce dinspre Baraolt spre Târgu Secuiesc va ocoli în totalitate Sfântu Gheorghe şi va face acest semicerc, fapt care va duce la fluidizarea circulaţiei şi la reducerea kilometrilor”, spune Tamás Sándor, care adaugă că în prezent drumul este unul de pământ care trebuie construit de la zero.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Covasna a investit circa 10 milioane de euro doar în reabilitarea şi construirea de drumuri judeţene. „Anul trecut a fost anul dezvoltării judeţului Covasna. Am construit poduri şi am făcut reabilitarea a peste 100 de km de drumuri asfaltate judeţene. Am zis şi la începutul anului că anul acesta va fi dedicat dezvoltării colectivităţii în judeţul Covasna. Pe lângă construirea de drumuri, poduri, reabilitare spital, desigur, avem mai multe programe, pentru comunitatea judeţeană. Anul trecut am investit 10 milioane de euro în drumuri judeţene, majoritatea bani proprii. Anul acesta avem o sumă mult mai mare în ceea ce înseamnă construire sau reabilitare de drumuri judeţene. Am finalizat procedurile pentru drumul judeţean între Moacşa, Dealul Cetăţii - Leţ şi Ţufalău, am finalizat procedurile pentru Sfântu Gheorghe, Ilieni şi limita Braşovului. Pentru aceste două tronsoane este în derulare procedura de concurs, dar cu siguranţă avem banii în buget şi putem să continuăm. Avem lucrări deja începute şi între Mărcuşa şi Cernat, unde facem ranforsare şi asfaltare. Mai mult, am pornit procedurile pentru drumul judeţean Boroşneu – Boroşneu Mic – Valea Mare – Întorsura Buzăului”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un biclist pieton, 15 iunie 2016
Asteptam piste pt. biciclete! Intra si extravilan - ca sa fim civilizati!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.