ACTUALITATE 22 decembrie 2020

Un nou anunț despre salariile angajaților DGASPC Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2147 vizualizări

Subiectul salariilor restante pentru angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna a fost atins din nou luni, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Covasna. Aleșii au votat o rectificare de buget, prin care o sumă de aproape 2,5 milioane de lei, bani acordați de Guvern din fondul de rezervă, să fie utilizată pentru acest scop. 

Am o veste bună nu numai pentru locuitorii județului, dar mai ales pentru cei 581 de angajați în sistemul de asistență socială care au suferit în ultima perioadă, au muncit și au suferit din cauza întârzierilor salariale. După lungi discuții cu Guvernul din București, am ajuns în situația în care am obținut încă 2.347.000 de lei de la Guvernul României, nu e de ajuns, dar noi, Consiliul Județean Covasna, am completat din bugetul propriu. În fine, putem plăti la zi toate obligațiile bănești pentru toți cei 581 de angajați din acest sistem”, a spus, în cadrul ședinței din 21 decembrie, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

Raportul hotărârii adoptate luni de CJ Covasna prevede că „prin Hotărârea Guvernului nr. 1100/17.12.2020 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, publicată în Monitorul Oficial al României în data de 18.12.2020, pentru Unitatea administrativ-teritorială Județul Covasna au fost suplimentate sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 2.347 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistentă socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020. 

Analizând propunerea de repartizare a acestei sume de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului respectiv pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap propunem majorarea bugetului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna cu suma totală de 2.347 mii lei”. 

În noiembrie, directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária, spunea că în cei peste 20 de ani în care activează în sistem nu a avut parte niciodată de o criză financiară așa mare.

În județul Covasna avem 581 de angajați, asigurăm 33 de servicii sociale, avem peste 1.000 de persoane aflate în grija noastră. Guvernul a gestionat iresponsabil această situație. Mulțumim angajaților noștri că, în ciuda acestor inconveniente, au făcut față, continuându-şi activitatea la locul de muncă, de asemenea  mulțumim şi Consiliului Județean că a găsit o soluție”, spunea aceasta. 

Fondul salarial lunar al DGASPC este de trei milioane de lei. 

Potrivit CJ Covasna, la nivel național, Guvernul datora, în noiembrie, sistemului de protecţie socială  mai mult de 850 de milioane de lei, „având o restanță de 11,2 milioane de lei față de județul Covasna”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.