ACTUALITATE 10 mai 2017

Un mediu curat pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri

de Covasna Media | 1824 vizualizări

Judeţul Covasna s-a implicat, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (ADI SIMD) în Județul Covasna, într-o campanie de educaţie ecologică şi mediu.

Campania, care se va desfăşura până în luna octombrie, are ca scop încurajarea colectării selective a deșeurilor reciclabile: deşeurile colectate în saci corespunzători (de culoare galbenă şi verde), vor fi colectate gratuit direct din gospodării de către firmele specializate (TEGA Sfântu Gheorghe, GospCom Târgu Secuiesc, GosTranscom Covasna, ISBV Întorsura Buzăului) lunar, într-o zi prestabilită. Comunitatea care va colecta selectiv cele mai mari cantităţi de deşeuri reciclabile va putea contribui la îmbunătăţirea dotării didactico-materiale a şcolii din localitate.

Zece localităţi din judeţul Covasna s-au alăturat acestui proiect. Pe parcursul caravanei vor fi vizitate, împreună cu voluntarii Asociației Zöld Nap (Soare Verde), şcolile înscrise în proiect, unde elevii vor lua parte la sesiuni interactive de educaţie ecologică. Şcoala din acea localitate care va colecta selectiv cele mai mari cantităţi de deşeuri va beneficia de un premiu valoros, acesta constând, printre altele, în tablă magnetică, tabletă, mingi de fotbal, de baschet şi de handbal, precum şi rechizite şcolare.

Potrivit preşedintelui ADI SIMD Covasna, Ambrus József, campania vizează de fapt părinţii, prin implicarea elevilor. „Un mediu curat este nu doar plăcut, dar înseamnă şi un viitor pentru copiii noştri. Din păcate, producem din ce în ce mai multe deşeuri care degradează mediul înconjurător, dar şi depozitarea deşeurilor menajere costă din ce în ce mai mult. Se pot găsi scuze, se poate da vina pe sistem, dar în primul rând noi înșine suntem responsabili ca descendenţii noştri să trăiască într-un mediu curat şi locuibil. Pornind de la faptul că copiii sunt cei mai receptivi la nou, trebuie să îi educăm să aibă un comportament ecologic, să protejeze natura, să colecteze deşeurile în mod selectiv, astfel poate şi noi, adulţii, vom avea o mai mare şansă să ne îndreptăm atenţia către menţinerea curăţeniei mediului înconjurător” – a declarat Ambrus.

În România, Campania naţională de educaţie ecologică și mediu „Ecoatitudine” se desfăşoară în perioada 2010–2017. Anul acesta a fost prima oară când judeţul Covasna s-a implicat în această campanie, iar organizatorii acestei ediţii aşteaptă să participe peste 900.000 de persoane, 15 judeţe, 320 de şcoli şi 340.000 de gospodări.

Eco Atitudine 2

(Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Covasna)

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.