ACTUALITATE 25 mai 2015

Ultimul clopoțel la Colegiul Național „Mihai Viteazul”

de Mirela Cara | 304 vizualizări

CNMV ultimul clopotel mai 2015 - 04

Pentru elevii care anul acesta termină clasa a XII-a, ziua de sâmbătă a fost plină de emoții pe care fiecare dintre noi, cei care am absolvit liceul la un moment dat, le-am experimentat. În cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” a avut loc festivitatea de încheiere a studiilor liceale, „Ultimul clopoțel!”

Cu flori, cu emoții, dar și cu bucurie, absolvenții Colegiului au fost primiți cu deschidere și căldură de părinți, prieteni și rude, într-un cadru oficial, dar foarte prietenos. Evenimentul a început prin organizarea de către fiecare diriginte a unei ultime ore de dirigenție și a continuat cu festivitatea de premiere. Ceremonia s-a desfășurat în sala de sport a Colegiului, decorată cu flori și baloane tricolore, devenită neîncăpătoare pentru invitații absolvenților.

La eveniment au participat personalități locale, reprezentative pentru comunitatea din Sfântu Gheorghe, între care prefectul Sebastian Cucu, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Farkas Csaba István, reprezentantele Kiwanis, Panti Ildikó și Silvia Puskás, consilierul local Mădălin Guruianu și preotul Cristian Groza. Aceștia le-au vorbit pe rând elevilor despre drumul care îi așteaptă odată cu dobândirea mult așteptatei independențe pe care le-o dau cei 18 ani și terminarea liceului. Unii dintre invitați și-au amintit ei înșiși de anii de liceu, vorbind despre aceștia ca despre cea mai frumoasă perioadă a vieţii, plină de idealuri și inocență, o perioadă cu care nu s-au mai întâlnit ulterior. Dincolo de faptul că toți invitații le-au urat succes la examenul maturității, Bacalaureatul, tinerii au fost îndemnați spre muncă și învățătură, cinste și onoare, respect față de părinți, determinare, dar mai ales spre a-și urma visurile și – de ce nu? – de a se întoarce peste ani în comunitatea noastră ca profesioniști în domeniile pe care și le vor alege.

CNMV ultimul clopotel mai 2015 - 03

„Sunteți extraordinar de frumoși. Pentru drumul pe care porniți, vreau doar să vă spun atât: cheia succesului este să ai încredere în tine, în forțele tale. Pentru succes, trebuie să-ți asumi un scop pe care să-l urmărești permanent. Scopul, indiferent de cât de utopic pare, este posibil!”, le-a spus directoarea CNMV, Luminița Costea, tinerilor absolvenți, îndemnându-i, totodată, ca în următoarele săptămâni, prioritatea lor să devină promovarea cu succes a Bacalaureatului.

În cadrul ceremoniei de absolvire, cei mai buni dintre elevii de la CNMV au fost premiați cu diplome și cărți. Șefa de promoție 2015 a fost Bianca Găban, elevă în clasa a XII-a B, profil Științele Naturii, a cărei medie în cei patru ani de liceu a fost de 9,83. Cu ochii inundați de lacrimi aceasta ne-a declarat: „Să fiu șefă de promoție a fost una dintre ambițiile mele mari, iar atingerea țelului mi-a adus un sentiment plăcut de împlinire; mi-l imaginam ca un apogeu, ca un moment după care încercările mele se sfârșesc. Acum, după ce am izbândit, îmi dau de fapt seama că sunt departe de momentul de respiro. Nu a venit ca o dezamăgire ci ca o nouă provocare și conștientizare că sunt abia la început de drum”.

Elevii au primit și o multitudine de premii, pentru rezultate și reprezentări la olimpiade și alte competiții școlare, precum și pentru rezultate deosebite la diverse discipline – fizică, matematică, istorie, geografie, limba și literatura română, limba latină etc. În plus, tinerii au primit premii pe clase și premii pentru acțiuni de voluntariat, fiind premiați inclusiv de Primărie și Clubul Kiwanis Sfântu Gheorghe.

Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu strigăte de veselie, însă în ochii multora se puteau zări licărind lacrimi de emoție și de tristețea despărțirii de colegi și chiar de profesori.

O particularitate a festivității din acest an a constituit-o faptul că evenimentele s-au derulat într-un cadru oficial, dar foarte prietenos, absolvenții, cadrele didactice și părinții fiind încântați de deosebita interpretare a Imnului de stat, a binecunoscutului cântec Gaudeamus și, în încheiere, a șlagărului „Ani de liceu”, interpretat de două eleve ale colegiului, Diana Logofătu și Hilda Tătar, acompaniate la pian de absolventul Florin Micu și un mic grup de elevi din ciclul gimnazial.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.