ACTUALITATE 7 iunie 2016

Ultimele zile de donaţii în campania „Carte peste Prut”

de Iulia Drăghici - Taraș | 965 vizualizări

Campania „Carte peste Prut”, iniţiată în 16 mai de Primăria oraşului Covasna, se apropie de final. Cele circa 300 de volume care au fost donate de covăsneni vor ajunge la şcoala din oraşul înfrățit Călăraşi – Republica Moldova. Persoanele care încă vor să doneze cărţi, pot face acest lucru la sediul Primăriei oraşului Covasna, până în 10 iunie.

„Din punct de vedere legal, oraşul Călăraşi este fratele nostru. Astfel, ne dorim să facem ceva concret pentru această înfrăţire, deci să nu rămână doar la nivel de acte şi declaraţii. Trebuie ca această relaţie de înfrăţire să se concretizeze. Un început este această donaţie de cărţi. Suntem invitaţi la Zilele oraşului Călăraşi, în 20 iunie, şi delegaţia care va participa va duce cărţile donate de covăsneni. Cred că o carte oferită cadou copiilor din Moldova este foarte bine primită, atât timp cât, din câte am înţeles, majoritatea cărţilor din biblioteci sunt în limba rusă. Această informaţie, pe care am luat-o de pe internet şi despre care nu ştiu dacă este sau nu adevărată, m-a determinat să îl rog pe domnul primar să iniţiem acest proiect”, ne-a declarat secretara Primăriei Covasna, Vasilica Enea.

Printre donatori se găsesc atât persoane fizice din oraşul Covasna, cât şi organizaţii şi instituţii locale sau judeţene, printre care şi Forumul Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, Şcoala „Avram Iancu” şi altele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.