ACTUALITATE 7 iulie 2022

Ultimele informații despre acțiunea de dezinsecție și deratizare care se lasă așteptată la Sf. Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 736 vizualizări

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au extins perioada de evaluare a ofertelor depuse de cele trei firme care sunt interesate să preia serviciile de salubrizare pentru activitatea de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la nivelul reședinței de județ. 

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a declarat miercuri pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro că în mod cert vor fi acțiuni de dezinsecție în Sfântu Gheorghe vara aceasta, însă a fost nevoie de prelungirea perioadei de evaluare a ofertelor, pentru că este un demers complicat. El a precizat și că speră ca la final să nu existe contestații după ce va fi anunțat câștigătorul licitației, pentru că aceasta ar putea duce la o prelungire și mai mare a termenelor. 

Potrivit SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), municipiul Sfântu Gheorghe a alocat un buget de peste 637.000 de lei pentru „Servicii de salubrizare pentru activitatea de dezinfecție, dezinsecție și deratizare”.

Serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare sunt necesare în scopul eliminării sau prevenirii apariției unor focare de infecție, a unor epidemii, boli infecțioase, daune materiale ca urmare a proliferării în sediul unității și restul obiectivelor socio-culturale, educative, servicii etc. a insectelor (țânțari, muște, gândaci de bucătărie, ploșnițe, purici, furnici, căpușe, etc.), rozătoarelor (șoareci și/sau șobolani), bacteriilor, germenilor microbieni specifici anumitor boli etc.”, se arată în textul licitației de pe SEAP. 

Licitația electronică a fost lansată în 27 mai, iar ultima zi pentru depunerea ofertelor a fost 8 iunie. 

Anul trecut, acțiunile de dezinsecție și deratizare au avut loc la Sfântu Gheorghe după mijlocul lunii iulie, dar și în august. 

În unele localități, de pildă Întorsura Buzăului, dezinsecția a avut loc mai devreme anul acesta (perioada 10 – 11 mai a.c.). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.