ACTUALITATE 5 octombrie 2021

(Update) Ultimele 35 de locuri disponibile pentru examinarea auto din weekend

de Iulia Drăghici - Taraș | 727 vizualizări

UPDATE: La finalul programului de lucru, erau încă 24 de locuri disponibile pentru înscriere. 

Au mai rămas 35 de locuri disponibile pentru programarea în vederea susținerii examenului pentru obținerea permisului auto, proba practică, în weekendul 9 – 10 octombrie.

Mai sunt 35 de locuri libere la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere auto ce se va organiza în data de 9-10 octombrie la Sfântu-Gheorghe de Instituția Prefectului Județul - Covasna și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna (SPCRPCIV), prin suplimentarea efectivelor colectivului de lucru cu opt polițiști din județul Mureș.

Candidații interesați se pot prezenta în vederea reprogramării, la sediul SPCRPCIV, din strada Kós Károly 21-23, Sfântu Gheorghe, având asupra lor dosarul complet și actul de identitate”, a transmis Instituția Prefectului din Județul Covasna.

Opt polițiști din Mureș vor veni în 9 și 10 octombrie la Sfântu Gheorghe pentru a ajuta autoritățile din județul Covasna în a examina, în total, 250 de persoane la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere auto.

La sfârșitul lunii septembrie, alți șase polițiști de la Vaslui au venit în sprijinul examinatorilor din județul Covasna. Atunci au reușit să testeze împreună 216 persoane. Asta în condițiile în care, într-o săptămână obișnuită, pot susține proba de traseu cam 90 de persoane.

Problema timpilor mari de așteptare între programările dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost, de exemplu, și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, pare așadar că își găsește soluții. Autoritățile speră ca în noiembrie timpul de așteptare să fie unul normal.

Atât numărul mare de persoane care vor să obțină permis de conducere, dar și pandemia, care a impus restricții și distanțare, puse la un loc cu numărul mic de examinatori (patru în județul Covasna), au dus la situații în care candidaților la examen le expira școala de șoferi până să apuce să dea măcar de două ori examenul practic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.