ACTUALITATE 19 martie 2020

ULTIMĂ ORĂ! Primele cazuri de coronavirus la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 13821 vizualizări

Cele două noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus identificate în județul Covasna sunt din Sfântu Gheorghe. Este vorba despre o familie recent întoarsă din Franța. 

Redăm în continuare comunicatul de presă transmis de Prefectura Covasna în 19 martie, ora 14:35.

„La nivelul județului sunt în carantină un nr. de 20 persoane, iar în ceea ce privește persoanele aflate în izolare, numărul acestora este de 927.

În urma analizelor efectuate , pe baza probelor înaintate de DSP Covasna , de la ultimul comunicat de presă, la nivelul județului au fost înregistrate alte două noi cazuri de îmbolnăvire. Este vorba despre o femeie în vârstă de 30 de ani și un bărbat de 32 de ani ( familie) din Sf. Gheorghe, care s-au întors recent din Franța și au intrat în izolare din data de 17.03.2020.

În cursul zilei de astăzi li s-au recoltat celor doi conform procedurii, alte probe ce vor fi trimise în vederea reexaminării.

Starea generală de sănătate a celor doi pacienți este bună, iar în prezent urmează procedurile specifice.

De la începutul perioadei și până în prezent, la nivelul județului au fost confirmate cu virusul COVID-19, un nr. de 6 persoane.

Menționăm că până în prezent celelalte persoane aflate în izolare sau carantină, nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună.

I.P.J Covasna, I.J.J. Covasna împreună cu alte forțe suplimentare monitorizează modul în care persoanele aflate în izolare la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă respectă indicațiile specialiștilor de la DSP Covasna.

Datorită faptului că perioada de izolare a expirat și starea de sănătate le-a fost bună, un nr. de 2 persoane au ieșit din izolare.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.