ACTUALITATE 11 noiembrie 2019

(Update) Doi bătrâni, victime într-un accident pe trecerea de pietoni

de Iulia Drăghici - Taraș | 3906 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 80 de ani și o femeie de 75 au fost acroșați luni, în jurul orei 11:00, de un autoturism în timp ce se aflau pe o trecere de pietoni din strada Bánki Donáth a municipiului Sfântu Gheorghe. 

Victimele, care au suferit răni ușoare, au fost transportate la spital, unde au fost reținute pentru investigații medicale suplimentare. 

Potrivit polițiștilor, autoturismul care a provocat evenimentul rutier era condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani. Testarea cu etilotestul a arătat că acesta nu consumase băuturi alcoolice. Șoferul a fost condus oricum, conform procedurilor, la spital pentru recoltarea de probe biologice. 

Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de vătămare corporală din culpă. 

Polițiștii reamintesc șoferilor să adopte o manieră prudentă de conducere, să circule cu o viteză care să le permită oprirea în condiții de siguranță, mai ales în proximitatea trecerilor pentru pietoni, cu atât mai mult dacă observă persoane care intenționează să traverseze.

De asemenea, și pietonii au obligația de a traversa strada numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător. Cel mai important este că pietonii trebuie să se asigure temeinic asupra faptului că șoferii le-au observat intenția de a traversa și că încetinesc pentru a acorda prioritate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.