ACTUALITATE 29 noiembrie 2018

ULTIMĂ ORĂ! O nouă propunere de modificare a sensurilor unice la Sfântu Gheorghe, respinsă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1230 vizualizări

Solicitarea era temporară, până la încheierea lucrărilor pe strada Kós Károly

Pe masa Consiliului Local Sfântu Gheorghe a ajuns joi, 29 noiembrie, o nouă propunere de modificare a sensurilor unice din zona centrală a municipiului reședință de județ. Aceasta viza schimbarea circulației pe două sensuri pe străzile Gábor Áron și Váradi József, dar și realizarea unui sens giratoriu la intersecția Váradi József și Kossuth Lajos. Aceeași propunere solicita ca menținerea schimbărilor să aibă loc până la terminarea lucrărilor de modernizare a străzii Kós Károly, cel puțin până la strada Țigaretei. În ciuda argumentelor, propunerea a fost și de această dată, ca și în urmă cu patru luni, respinsă de consilieri, dar nu în unanimitate.

Propunerea consilierul Bálint Iosif, de a modifica temporar regulile de trafic din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, ca soluție pentru problema traficului infernal din Sfântu Gheorghe la orele de vârf a fost respinsă joi de Consiliul Local.

Majoritatea prezentă la ședință a fost împotriva propunerii, însă au existat și patru abțineri și trei voturi pentru susținerea proiectului. Dintre acestea din urmă, unul a fost retras, cel al viceprimarului Sztakics Éva-Judit, care a afirmat în plen că a votat astfel din greșeală.

„Deocamdată nu avem când să mai propunem. Vedeți, mașina (n.red. de vot a UDMR) funcționează, cu mici probleme. Unii greșesc pentru că sunt obișnuiți să voteze cu „da”, pentru că și când vor să voteze cu „nu” mai greșesc”, ne-a spus, la finalul dezbaterii, consilierul Bálint Iosif.

„Problema se va menține, ba va fi mai mare, pentru că vine iarna, străzile nu sunt terminate, circulația va fi blocată și în partea nord-vestică a orașului, în partea superioară a străzii Váradi, acum e înghesuială între blocuri, luarea curbelor este foarte grea. Deci noi prin asta am vrut să venim în sprijinul cetățenilor, care circulă cu mașini, să nu aibă atâtea probleme, să nu stea atâta timp în circulație, să nu polueze aerul. Acum, dacă alții chiar cred că o modificare temporară e chiar așa problemă, atunci, când avem diferite evenimente, să nu mai oprim circulația niciodată, nici la sărbători, nici la alte manifestații. Dacă luăm în mod serios, când este nevoie, trebuie intervenit, trebuie modificat”, ne-a mai declarat Bálint Iosif.

Caracterul temporar, respins de consilieri

Însuși caracterul temporar ar fi fost motivul principal al respingerii propunerii, pentru că, potrivit viceprimarului Toth-Birtan Csaba, acesta ar bulversa cetățenii.

„Și hotărârea a fost concepută în sensul să fie temporară. A devenit puțin tardivă deja pentru că temporaritatea legată de strada Kós Károly nu își mai are rostul fiindcă, bine, anul viitor o să începem din nou lucrări acolo, dar până atunci se vor termina lucrările pe strada Váradi József. Deci nu vedem că ar ajuta în principal. În plus, cred că oamenii vor fi bulversați de temporaritate. Nici Poliția nu prea agreează această modalitate, de a rezolva problema temporar. Poate lumea se obișnuiește cu caracterul temporar, dacă se obișnuiesc de a merge pe două sensuri și trece perioada, pot să apară accidente de circulație”, a declarat, la finalul ședinței, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, viceprimarul Toth-Birtan Csaba.

În vara anului 2017, grupul civic Vocea Comunității a depus la Primăria Sfântu Gheorghe peste 3.200 de semnături ale persoanelor din Sfântu Gheorghe care susțineau, printre altele, propunerea de a face strada Gábor Áron stradă cu dublu sens. Pe masa Consiliului Local, un proiect care să susțină aceste modificări a ajuns abia în urmă cu 4 luni, dar și atunci consilierii s-au împotrivit propunerii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.