ACTUALITATE 21 ianuarie 2020

ULTIMĂ ORĂ! CNMV suspendă cursurile pe fondul virozei

de Iulia Drăghici - Taraș | 5569 vizualizări

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe suspendă cursurile în 22 și 23 ianuarie din cauza înmulțirii cazurilor de viroză respiratorie.

„Ca urmare a înmulțirii cazurilor de viroză respiratorie și gripă la nivelul Colegiului Național „Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe, constatându-se un absenteism ridicat de aproximativ 25% din totalul numărului de elevi, în data de 20.01 și 21.01.2020, Direcția de Sănătate Publică Covasna, în urma unei analize epidemiologice la nivelul acestei unități școlare, concluzionează necesitatea suspendării cursurilor în această unitate de învățământ pe perioada 22-23 01.2020, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii virozelor respiratorii conform recomandărilor Ministerului Sănătății”, arată un comunicat de presă transmis marți de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Nu a fost o decizie ușor de luat, ne-a spus directoarea Colegiului, Luminița Costea, însă a fost una necesară, având în vedere că a crescut îngrijorător, de la o zi la alta, numărul de copiilor absenți. 

Ieri am monitorizat absențele, erau 200 de copii. Astăzi le-am monitorizat din nou, erau 260 de absenți. Nu vrem să se extindă mai mult. Am considerat, împreună cu Inspectoratul și Prefectura, că este mai bine să suspendăm cursurile pentru două zile, cu angajamentul că vom recupera materiile din cele două zile. Având în vedre că ziua de vineri e liberă, în cinci zile ar trebui să își revină copiii și colegii, cât de cât. (...) Le cer scuze părinților cărora le este dificil să găsească cu cine să lase copiii, dar e preferabil să stea acasă două zile, decât să ne trezim cu foarte multe cazuri de gripă. Este o soluție mai bună”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, directoarea.

Măsurile ce se vor întreprinde după suspendarea cursurilor sunt:

•             Igienizarea spațiilor din incinta liceului (săli de clasă, internat, cantină și sală de sport);

•             Informarea părinților privind decizia de suspendare a cursurilor;

•             Monitorizarea situației până la reluarea cursurilor, respectiv data de 27.01.2020.

Precizăm că la momentul actual nu sunt informații privind înmulțirea cazurilor de viroze respiratorii și gripă la nivelul altor unități școlare din județ”, mai transmite IȘJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.