ACTUALITATE 23 martie 2016

UDMR strânge semnături pentru candidatura lui Antal Árpád

de Iulia Drăghici - Taraș | 438 vizualizări

Reprezentanţii Uniunii Democrat Maghiare din judeţul Covasna au anunţat candidatura lui Antal Árpád pentru postul de primar al oraşului Sfântu Gheorghe. Anunţul oficial a venit miercuri, în conferinţa de lansare a campaniei de strângere de semnături pentru validarea candidatului.

„Sfântu Gheorghe are un primar actual. Acesta se numeşte Antal Árpád, iar candidatul pentru ciclul următor în funcţia de primar al oraşului Sfântu Gheorghe din partea UDMR -ului este Antal Árpád. Pentru dânsul adunăm semnături, din două motive: unu – ca să fim în regulă cu legislaţia în vigoare, să putem depune la Biroul Electoral Judeţean aceste semnături şi doi – vrem să vedem dacă şi cetăţenii susţin candidatura domnului Antal Árpád”, a declarat preşedintele UDMR Covasna, Tamás Sándor.

Răspunsul primarului Antal Árpád, aflat în prezent în control judiciar şi în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia, a venit pe Facebook: „Am luat la cunoştinţă şi mulţumesc pentru faptul că UDMR-ul strânge semnături pentru ca eu să pot candida la alegerile locale. Pentru mine, munca de primar este echivalentă cu modernizarea Ţinutului Secuiesc, deoarece în administraţiile locale putem arăta, în primul rând, ce anume putem realiza dacă suntem lăsaţi să muncim în interesul locurilor noastre natale. Ultima perioadă a întărit credinţa mea şi a echipei mele că trebuie să muncim până când se poate. De aceea, dacă mi se va elimina interzicerea exercitării funcţiei de primar, voi continua cu drag munca începută pe care am desfăşurat-o de-a lungul ultimilor opt ani, pentru că îmi place şi sunt convins că aceasta are sens. Pentru mine scaunul de primar nu este un scop, ci un mijloc de a munci pentru realizarea obiectivelor pe termen lung ale comunităţii noastre. Oricum ar evolua lucrurile, eu voi rămâne în slujba comunităţii”.

Minim 500 de semnături pentru validarea candidaturii lui Antal Árpád

În faţa presei, Tamás Sándor a spus că strângerea de semnături vine ca urmare a legii care „prevede că orice primar, indiferent dacă este susţinut de un partid politic sau candidează independent, are obligaţia să adune un număr de semături din partea localinicilor unde candidează. Pentru Sfântu Gheorghe, numărul de semnături este de 500. Noi am iniţiat de azi în tot judeţul, nu doar în Sfântu Gheorghe, campania de strângere de semnături pentru candidaţii la Primărie, la Consiliul Local şi Judeţean”, a precizat preşedintele UDMR Covasna.

Aceeaşi sursă a  a declarat, de asemenea, că iniţiativa de strângere de semnături în ceea ce îl priveşte pe Antal Árpád nu vizează doar cele 500 de semnături necesare pentru pragul electoral, ci au ca scop atingerea pragului de 10.000 de semnături strânse în maxim două săptămâni. „Vrem să punem aceste semnături pe masa autorităţilor ca să demonstrăm, că domnul Antal Árpád, care a muncit şi până acum pentru oraşul Sfântu Gheorghe şi pentru Ţinutul Secuiesc, are susţinere din partea populaţiei din oraş”, a punctat Tamás Sándor.

Potrivit UDMR, strângerea de semnături se va desfăşura şi din uşă în uşă, dar şi la cele şapte standuri amplasate în oraşul Sfântu Gheorghe. Standurile vor funcţiona zilnic între orele 14 şi 18.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, se află sub control judiciar din 18 februarie pe o perioadă de 60 de zile. Edilul este cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru infracţiunea de „utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, potrivit comunicatului DNA.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
R, 29 martie 2016
deocamdata deschidem ochii la gropile de pe drumurile "forestiere" din oras ca sa nu ne rupem masinile in doua
R, 28 martie 2016
"Arpad incearca sa deschida ochii populatiei" ROFLMAO !! inca mai sint unii care cred minciunile politicienilor, incredibil..
Santaj?, 26 martie 2016
...Arpad incearca sa deschida ochii populatiei, sa arate avantajele economice unei autonomii. Santaj este ca se blocheaza sub toate formele ca Tinutul Secuiesc sa devina autonoma, unde catva locuitori citeste integral
Kwiatkowski, 26 martie 2016
D-lor de la UDMR : pai cum puteti fi asa fraieri ? Daca sovinistul vostru este sub control judiciar si in imposibilitatea exercitarii functiei de primar,cum credeti ca va putea deveni iar primar si citeste integral
R, 25 martie 2016
acum 2 ani a promis crestere economica 50% DACA se obtine autonomnia. asta nu e echivalent cu santaj+subminarea economiei?? adica opreste dezvoltarea pina obtine scaunul de printzisor local, ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.