ACTUALITATE 3 aprilie 2012

UDMR Sfântu Gheorghe şi-a nominalizat candidaţii pentru consiliul local

de Agerpres | 91 vizualizări

Conducerea UDMR Sfântu Gheorghe a prezentat marţi, în mod oficial, numele candidaţilor pentru Consiliul local municipal, afirmând că este „cea mai bună listă din ultimii 22 de ani”.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care este şi primar al municipiului, a declarat că pe această listă nu se regăsesc politicieni, ci specialişti în diverse domenii de activitate, cu predilecţie tineri.

„Ne-am străduit să avem cea mai bună listă cu consilieri din ultimii 22 de ani. (...) Am căutat oameni noi şi tineri, mai deştepţi decât mine în diverse domenii, care vor avea teme şi proiecte concrete în viitorul Consiliu Local, dar şi o serie de personalităţi cu care am colaborat bine în ultimii ani şi care mi-au fost un fel de consilieri personali”, a spus Antal Árpád.

Potrivit acestuia, lista UDMR se doreşte a fi şi un mesaj către celelalte partide politice de a nominaliza oameni capabili pentru Consiliul local, care să facă ceva util pentru comunitatea locală.

„Obiectivul general este să facem oraşul să funcţioneze bine, să dezvoltăm infrastructura, să creăm mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite şi să facem cetăţenii oraşului să se simtă bine aici. (...) În ultimii patru ani am avut în Consiliul local o opoziţie destul de dificilă şi deşi avem o listă bună de consilieri, sunt convins să va fi greu să obţinem la viitoarele alegeri două treimi din numărul mandatelor. Mesajul către partidele concurente este că nu dorim o confruntare, ci o cooperare din care să câştige toţi locuitorii oraşului, prin urmare sperăm să ne urmeze exemplul şi să vină cu oameni serioşi pentru Consiliul Local”, a mai spus Antal Árpád.

Printre candidaţii aflaţi pe locuri eligibile se regăsesc city-managerul Czimbalmos Csaba, viceprimarul Sztakics Eva, directorul Muzeului Naţional Secuiesc Vargha Mihaly, directoarea Colegiului „Szekely Miko”, Kondor Agota, coordonatorul Direcţiei de Tineret şi Sport, preşedinte al Serviciului de Ajutor Maltez, Tischler Ferenc, directorul Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Mild Zoltan, precum şi foarte mulţi tineri care s-au făcut remarcaţi în ultimii ani în viaţa publică.

O serie de personalităţi locale au acceptat să gireze UDMR cu numele lor pentru a-i da „greutate”, aceştia regăsindu-se în partea a doua a listei de candidaţi. Printre ei se numără muzeograful Cserey Zoltan, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Damokos Csaba, preotul reformat Incze Sandor, geologul Kisgyorgy Zoltan, tenorul Szilagy Zsolt şi directorul Bibliotecii Judeţene, Szonda Szabolcs.

O parte dintre actualii consilieri locali ai UDMR Sfântu Gheorghe se vor regăsi pe lista pentru Consiliul Judeţean Covasna, printre aceştia numărându-se şi inspectorul şcolar general Keresztely Irma.

Antal Árpád a menţionat că va candida pentru al doilea mandat de primar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.