ACTUALITATE 9 octombrie 2018

„Ucigașii de flori” din Covasna, căutați să dea socoteală în fața legii

de Iulia Drăghici - Taraș | 2896 vizualizări

Reprezentanții Primăriei Covasna vor depune plângere penală

Autoritățile covăsnene încearcă să dea de urma unor vandali care au distrus și aruncat mai multe ghivece cu flori amplasate în zona centrală a orașului Covasna în pârâul din apropiere. Evenimentul, dezaprobat vehement de reprezentanții primăriei s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni.

Primarul din orașul Covasna, Gyerő József, a făcut întâmplarea publică luni, online, pe Facebook. Totodată, acesta a declarat pentru Observatorul de Covasna că va depune plângere penală la poliție, cu scopul primordial de a descuraja astfel de comportamente necivilizate.  

„Dragi covăsneni. La sfârșitul săptămânii trecute „ucigașii de flori” au dat din nou lovitura. Au smuls din suportul metalic și au aruncat în albia pârâului un număr de 14 ghivece de flori montate pe parapet, între Restaurantul Turist și Hotelul Covasna. Îi rog pe cei care au informații despre identitatea vajnicilor viteji, să mă contacteze. Mulțumesc”, arată mesajul publicat pe Facebook de edilul covăsnean.

Comportamentul antisocial trebuie descurajat

Gyerő József a mai spus pentru Observatorul de Covasna că mai mult decât prejudiciul material suferit de autorități și implicit de comunitate, în acest caz contează mai mult comportamentul antisocial, care trebuie cumva pedepsit.   

„Nu avem deocamdată niciun suspect, dar vom face plângere penală la poliție. (...) Mai mult deranjează  faptul în sine decât prejudiciul material. În condițiile în care noi ne străduim să facem orașul ăsta mai frumos, cumpărăm flori, găsim soluții tehnice pentru a le monta pe acel parapete, ne strofocăm și se găsesc diverse persoane să le smulgă din acel suport metalic, pentru că până la urmă aceste ghivece erau prinse ca lumea acolo și le-au aruncat în pârâu. Cu ce deranjează un ghiveci de flori? Sau 14? Prejudiciul material încă nu l-am calculat, dar o să îl calculăm din contravaloarea ghivecelor și a florilor. (...) Pe cine deranjează o floare? Sau 14 ghivece?”, ne-a mai declarat primarul din Covasna, Gyerő József.

Primarul a mai subliniat că situația nu este singulară și cu atât mai mult nu mai trebuie trecute cu vederea întâmplările.

„A fost o situație în care au fost vandalizați acei puieți montați de-a lungul străzii Ștefan cel Mare, pe care i-am plantat noi și i-am cumpărat cu bani grei ai bugetului local și ai oamenilor din Covasna. Acolo s-a identificat făptuitorul, care acum este în cercetare penală. S-a mai întâmplat de asemenea să arunce un ghiveci, două ghivece de flori în pârâu, dar nu am făcut din treaba asta un scandal. Acum s-a întâmplat să fie aruncate 14. Deja e dincolo de orice limită de acceptare”, a punctat edilul.

Gyerő József a transmis cetățenilor nu doar să informeze autoritățile locale dacă au informații cu privire la acest caz, ci totodată să ia atitudine când asistă la astfel de comportamente antisociale. „Să ia atitudine și în varianta în care ni se comunică nouă informațiile și în varianta în care  li se atrage atenția făptașilor că nu e de acceptat un astfel de comportament”, a încheiat primarul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.