ACTUALITATE 9 aprilie 2013

TVA-ul scade, prețul pâinii rămâne

de Covasna Media | 379 vizualizări

Degeaba scade TVA-ul la pâine, consumatorul de rând nu va simți acest lucru la raft – este de părere unul dintre cei mai cunoscuți brutari din Sfântu Gheorghe, Diószegi László. Acesta spune că este adevărat că în industria brutăriei există evaziune fiscală, însă nu de mărimea dată de Guvern.

„Consider că neînțelegerile provin din faptul că autoritățile socotesc mai multă pâine pe cap de locuitor decât se întâmplă în mod real. Se știe faptul că mulți locuitori muncesc în străinătate și nu este de neglijat nici numărul celor care vor să aibă un stil de viață sănătos, motiv pentru care nu mai consumă deloc pâine albă, ci doar pâine din făină integrală, și asta în cantități mai reduse. Desigur, scăderea TVA-ului este benefică pentru brutari, însă aceștia probabil vor mări adaosul comercial, astfel prețul plătit în magazine va fi același” – este de părere Diószegi László.

TVA-ul în cazul pâinii va fi de 9% în loc de 24% de la 1 iulie, așadar teoretic ar trebui să plătim mai puțin pentru pâine în cea de a doua jumătate a anului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.