ACTUALITATE 10 iunie 2010

Turismul revine în forţă la Reci

de Covasna Media | 1129 vizualizări
Hanul se redeschide la mijlocul lunii iunie, după o serie de investiţii făcute de un investitor privat, Gheorghe Simon După câțiva ani în care a stat închis, Hanul de la Reci va fi redat turiștilor la mijlocul lunii iunie, printr-o investiție privată care a fost realizată de Gheorghe Simon. Potrivit primarului comunei Reci, Dalnoki Lajos, lucrurile încep astfel să se miște din punct de vedere turistic și în zona lacului, fapt care nu poate decât să îl bucure. În primă fază, proprietarii au deschis barul, urmând ca în scurt timp să deschidă porțile și la Motel și Restaurant. Modernizări și primele rezervări Familia Simon a demarat investiția de la Reci în luna mai, după ce a închiriat complexul de la Federalcoop pentru o perioadă de cinci ani.

Hanul se redeschide la mijlocul lunii iunie, după o serie de investiţii făcute de un investitor privat, Gheorghe Simon

După câțiva ani în care a stat închis, Hanul de la Reci va fi redat turiștilor la mijlocul lunii iunie, printr-o investiție privată care a fost realizată de Gheorghe Simon.

Potrivit primarului comunei Reci, Dalnoki Lajos, lucrurile încep astfel să se miște din punct de vedere turistic și în zona lacului, fapt care nu poate decât să îl bucure. În primă fază, proprietarii au deschis barul, urmând ca în scurt timp să deschidă porțile și la Motel și Restaurant.

Modernizări și primele rezervări

Familia Simon a demarat investiția de la Reci în luna mai, după ce a închiriat complexul de la Federalcoop pentru o perioadă de cinci ani.

Lucrările care au fost realizate aici presupun reparații capitale, de la zugrăveli, dezinsecție, până la recondiționarea unei părți a mobilierului și înlocuirea totală a alteia. Următorul pas presupune reparații și la grupurile sanitare și chiuvetele din exterior.

Vestea că Hanul se redeschide a adus și primele rezervări pentru nunți, iar investitorii speră că turiștii vor veni în număr cât mai mare în ciuda crizei. Oferta restaurantului va fi axată în special pe mâncare tradițională, bio, produsă chiar în ferma proprie a familiei, în timp ce angajații au fost cooptați majoritatea din rândul localnicilor.

„Sperăm să atragem cât mai mulți turiști, cu prețuri avantajoase, cu surprize, cu condiții bune. Încercăm să reluăm legăturile și cu Bucureștiul, cu sportivii care vin în cantonamente, tabere. Important este să fie mulțumită toată lumea”, spun investitorii. Motelul de la Reci oferă 45 de locuri de cazare în 22 de camere, la prețul de 35 de lei patul, în timp ce la Restaurant pot fi organizate nunți, botezuri sau petreceri, rezervările începând deja să apară.

Investiţie de 100.000 de lei

Pe viitor, în funcție de cum vor evolua lucrurile, familia Simon se gândește chiar să dezvolte aici un proiect de dezvoltare rurală pentru modernizarea totală a complexului și transformarea lui într-o locație cu adevărat modernă.

În ceea ce privește scăldatul în lac, potrivit familiei Simon turiștii pot intra în apă pe o suprafață de 50 de ari de la plajă, cu acordul Primăriei, în timp ce restul se utilizează pentru pescuit.

Valoarea investiției în tot complexul se va ridica la aproximativ 100.000 de lei, din fonduri proprii.

Ana Sidon

Teme articol: TURISM Reci inot lac plaja pescuit
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
MISU ATANASIU, 22 ianuarie 2011
ORICATA FORTA AR AVEA REVENIREA NU O SA AIBA FARMECUL RECIULUI DE ACU 2O DE ANI.
CIUHA, 22 ianuarie 2011
GRESIT SPUS FIINDCA ACUMA NU MAI SUNT BANI CA ATUNCI,CEI MULTI NU SI MAI PERMIT MAI ALES LA PRETURILE ACTUALE.ELITA CARE A FURAT DA ISI PERMITE DAR HOTII AU FOST DINTOTDEAUNA.
adi simon, 22 ianuarie 2011
nr de tel pentru contact 0766427701
adi simon, 22 ianuarie 2011
vrajeala ce a fost a fost nu mai zic detali dar in wekend anu trecut au fost si 3000 de oamenii nu vorbim de ce a fost ca stie toata lumea ce a fost nu a fost pentru toata lumea dar acum va fi pentru citeste integral
dima ruxandra, 24 august 2010
ar fi foarte util sa postati un numar de telefon, pt a putea face rezervari ! va rog.
Oltean Alex, 19 iulie 2010
Un numar de telefon si un nume de contact exista?
Artur, 14 iunie 2010
Investiti s-au facut deja dupa cate am observat ! vezi campingul de langa lac !Sper ca Reciul sa devina ce a fost odata dar pentru asta trebuie sa se impuna unele reguli privitor la mediul citeste integral
maryamagdalena10, 13 iunie 2010
Valea ce nopti petreaceam acolo
petrescu, 11 iunie 2010
NU CRED CA V A MAI AVEA FARMECUL DIN TRECUT CAND ERA SUB CONDUCEREA LUI MIHAI ATANASIU.SAMBATA VENEAU SI CATE 1 000 DE TURISTI.REINCEPETI FESTIVALULU NUFARUL.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.