Turismul revine în forţă la Reci
Hanul se redeschide la mijlocul lunii iunie, după o serie de investiţii făcute de un investitor privat, Gheorghe Simon
După câțiva ani în care a stat închis, Hanul de la Reci va fi redat turiștilor la mijlocul lunii iunie, printr-o investiție privată care a fost realizată de Gheorghe Simon.
Potrivit primarului comunei Reci, Dalnoki Lajos, lucrurile încep astfel să se miște din punct de vedere turistic și în zona lacului, fapt care nu poate decât să îl bucure. În primă fază, proprietarii au deschis barul, urmând ca în scurt timp să deschidă porțile și la Motel și Restaurant.
Modernizări și primele rezervări
Familia Simon a demarat investiția de la Reci în luna mai, după ce a închiriat complexul de la Federalcoop pentru o perioadă de cinci ani.
Lucrările care au fost realizate aici presupun reparații capitale, de la zugrăveli, dezinsecție, până la recondiționarea unei părți a mobilierului și înlocuirea totală a alteia. Următorul pas presupune reparații și la grupurile sanitare și chiuvetele din exterior.
Vestea că Hanul se redeschide a adus și primele rezervări pentru nunți, iar investitorii speră că turiștii vor veni în număr cât mai mare în ciuda crizei. Oferta restaurantului va fi axată în special pe mâncare tradițională, bio, produsă chiar în ferma proprie a familiei, în timp ce angajații au fost cooptați majoritatea din rândul localnicilor.
„Sperăm să atragem cât mai mulți turiști, cu prețuri avantajoase, cu surprize, cu condiții bune. Încercăm să reluăm legăturile și cu Bucureștiul, cu sportivii care vin în cantonamente, tabere. Important este să fie mulțumită toată lumea”, spun investitorii. Motelul de la Reci oferă 45 de locuri de cazare în 22 de camere, la prețul de 35 de lei patul, în timp ce la Restaurant pot fi organizate nunți, botezuri sau petreceri, rezervările începând deja să apară.
Investiţie de 100.000 de lei
Pe viitor, în funcție de cum vor evolua lucrurile, familia Simon se gândește chiar să dezvolte aici un proiect de dezvoltare rurală pentru modernizarea totală a complexului și transformarea lui într-o locație cu adevărat modernă.
În ceea ce privește scăldatul în lac, potrivit familiei Simon turiștii pot intra în apă pe o suprafață de 50 de ari de la plajă, cu acordul Primăriei, în timp ce restul se utilizează pentru pescuit.
Valoarea investiției în tot complexul se va ridica la aproximativ 100.000 de lei, din fonduri proprii.
Ana Sidon