ACTUALITATE 11 iulie 2017

Turism educațional pentru studenții elvețieni în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1076 vizualizări

Un grup de studenți elvețieni, de la Colegiul HFT Luzern AG au vizitat, la începutul lunii iulie, județul Covasna, în cadrul celei de-a patra ediții a programului educativ – turistic organizat de Asociaţia „Vinca Minor”, custodele sitului Ciomad-Balvanyos. Tinerii, care studiază managementul turismului, au avut ocazia să viziteze satele din zona Bixad și să propună coordonatorilor idei pentru dezvoltarea turistică a zonei.

„De patru ani de zile avem acest parteneriat, în ideea de a dezvolta serviciile turistice și după posibilități, să crească nivelul de servicii turistice din zona ariei protejate pe care o avem în custodie, dar și la periferia ariei protejate. În primii doi ani am început să lucrăm în situl pe care îl protejăm, iar în al treilea an, dar și anul acesta am ieșit un pic din limita sitului și am făcut un studiu despre Bixad și despre zona văii Oltului. Anul acesta ne-am concentrat doar pe valea Oltului și pe scopul de a desena o hartă a meșteșugurilor tradiționale aflate în diferite sate de aici. Am făcut un program astfel încât studenții să aibă posibilitatea să vadă activități cât mai diferite din domeniul meșteșugului tradițional, de la ceramică, la sculptură în lemn, pielărie, bijuterii, realizarea preparatelor din lapte de vacă și oaie, respectiv atelier de fierărie. În patru zile, studenții au vizitat toate aceste ateliere și la sfârșitul programului au făcut o analiză SWOT în care au vorbit despre oportunitățile, slăbiciunile, punctele forte ale obiectivelor vizitate”, ne-a declarat președintele Asociației „Vinca Minor”, Para Zoltán.

Asociaţia Vinca Minor a fost înfiinţată în 2005, iar din 2014 este custode al sitului Ciomad-Balvanyos. Aceasta promovează învățământul, cercetările științifice și standardele menite să îmbunătățească calitatea mediului, sprijină și popularizează ecoturismul și păstrarea tradițiilor în rândul copiilor și tinerilor.

Sursă foton: Facebook, Vinca Minor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.