ACTUALITATE 28 decembrie 2009

Tunuri de zăpadă pentru pârtia de la Şugaş Băi

de Covasna Media | 598 vizualizări
29dec2009-tunÎnceputul lui 2010 ar putea aduce punerea în funcţiune a celor două tunuri de zăpadă achiziţionate de către Primăria Sfântu Gheorghe în cadrul proiectului de modernizare a pârtiei şi staţiunii Şugaş Băi. Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că punerea în funcţiune a tunurilor de zăpadă depinde de achiziţionarea unui nou transformator, deoarece cel existent deja la Şugaş Băi nu poate acoperi

29dec2009-tunÎnceputul lui 2010 ar putea aduce punerea  în funcţiune a celor două tunuri de zăpadă achiziţionate de către Primăria Sfântu Gheorghe în cadrul proiectului de modernizare a pârtiei şi staţiunii Şugaş Băi.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat că punerea în funcţiune a tunurilor de zăpadă depinde de achiziţionarea unui nou transformator, deoarece cel existent deja la Şugaş Băi nu poate acoperi necesităţile tunurilor de zăpadă. Vicepri­marul a mai precizat că, dacă din luna ianuarie se va reuşi pornirea tunurilor de zăpadă, pârtia de la Şugaş Băi va fi func­ţională până în luna martie, nemai­depinzând astfel de ninsorile naturale.

Pârtia de schi de la Şugaş Băi a intrat în reabilitare odată cu restul staţiunii, prin finanţări de la Ministerul Turismului şi prin fonduri ale Uniunii Europene. Valoarea totală a reabilitării se ridică la 7 milioane de lei, însă Primăria Sfântu Gheorghe a primit până acum 1,5 milioane de lei pentru refacerea pârtiei şi a adunat facturi de 4,3 milioane de lei.

La Şugaş Băi se urmăreşte refacerea întregii infrastructuri, reabilitarea bazei de tratament şi a mofetei, construirea unui teren de minigolf, precum şi a unei noi pârtii de schi, pentru copii.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
pita-gora, 29 decembrie 2009
Inca o dovada crasa de incompetenta din partea primariei Sf.Gheorghe. Se vede dela o posta ca aici nu exista profesionisti ci doar bieti amatori care "canta" dupa ureche. A arunca cu banul public in citeste integral
Ariel, 29 decembrie 2009
In sfarsit, "tunuri" sau tunuri si in judetul Covasna =))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.