ACTUALITATE 15 ianuarie 2018

Tudose, despre afirmația privind Ținutul Secuiesc: „Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1237 vizualizări

Premierul Mihai Tudose a făcut luni câteva precizări despre declarația sa de acum câteva zile, referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc, potritiv Știrile ProTv. 

Să nuanțez o declarație pe care am făcut-o miercuri și care a fost greșit înțeleasă. Îmi mențin foarte foarte foarte clar poziția, ca român, că nu este negociabilă sub nicio formă, nici măcar amiabilă, integritatea teritorială a României. Nu se poate vorbi de autonomia unei bucăți din România. Când m-am referit la fluturatul pe steag m-am referit la autoritățile statului, care trebuie să aplice legea. Mandatele lor flutura lângă steag dacă nu aplică legea. Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat pe nu știu cine”, a spus premierul înainte de a intra la ședința CEX a PSD, unde se discută soarta Guvernului său.

Potrivit News.ro, miercuri seara, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că „nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

„Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul, conform sursei citate.

Antal Árpád, reprezentant al Consiliul Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc, i-a cerut vineri prim-ministrului Mihai Tudose să își ceară scuze public față de comunitatea maghiară după cea mai recentă declarație a sa în legătură cu arborarea steagului secuiesc, pe care o caracterizează „jignitoare și amenințătoare” și care „nu poate să rămână fără consecințe”, vorbind totodată despre faptul că este inacceptabil ca prim-ministrul României să amenințe secuii cu „spânzurătoarea”.

Sursa: Pro TV

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.