ACTUALITATE 30 septembrie 2013

Trupa de teatru Osonó, la finalul turneului în opt ţări europene

de Agerpres | 386 vizualizări

Teatrul independent Osonó din Sfântu Gheorghe şi-a încheiat turneul de 40 de zile efectuat în opt ţări europene cu spectacolul-documentar „Chipul din oglinda apei”.

Managerul trupei, Fazakas Misi, a precizat, luni, că în total au fost susţinute 17 reprezentaţii, prima dintre acestea având loc pe scena Festivalului mondial de teatru pentru amatori de la Monaco, în luna august.

„Turneul european a însemnat parcurgerea a 8.200 de kilometri, iar popasurile teatrale au constat în reprezentaţii cu spectacolul 'Chipul din oglinda apei' şi în desfăşurarea unui program de colaborare cu Centrul European de Teatru 'Etoil' din Italia”, a spus Fazakas Misi.

Colaborarea cu actorii italieni s-a concretizat în două proiecte, respectiv spectacolele „Moartea albă” în regia lui Daniele Franci şi „Legea nebunilor” în regia lui Fazakas Misi, care vor fi prezentate la Sfântu Gheorghe în perioada 21-28 octombrie cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea trupei Osonó.

Tot în octombrie va avea loc un alt eveniment important pentru trupă – inaugurarea oficială a sediului acesteia în fosta clădire a Tipografiei Charta.

Osonó şi-a început activitatea în urmă cu două decenii ca trupă şcolară de teatru, în care au activat de-a lungul timpului peste 120 de elevi din mai multe generaţii şi şcoli din Sfântu Gheorghe. De câţiva ani, funcţionează ca trupă independentă, fiind formată dintr-un nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea.

„Chipul din oglinda apei” este un spectacol documentar conceput de membrii trupei pe baza experienţelor trăite de ei sau de colegii lor. Piesa, jucată de peste 200 de ori în ultimii doi ani, are ca punct central relaţiile de familie, copiii însinguraţi şi neglijaţi, tinerii dezorientaţi, lipsiţi de valori şi idealuri.

Vara aceasta, Osonó a mai efectuat un turneu în Thailanda şi Cambodgia, unde a susţinut mai multe reprezentaţii şi workshop-uri la invitaţia Centrului teatral Maradokma cu care colaborează de aproape patru ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.