ACTUALITATE 23 aprilie 2018

Trotuarul din strada Păiuș David, în curs de reabilitare

de Iulia Drăghici - Taraș | 595 vizualizări

Stadiul lucrărilor de modernizare pe acest tronson și pe altele din oraș a fost prezentat de primarul din Sfântu Gheorghe

Lucrările de modernizare a străzilor din Sfântu Gheorghe sunt în plină desfășurare, a reamintit joi, 19 aprilie, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acesta a evidențiat că a început și reabilitarea trotuarului din strada Păiuș David.

„Am spus de mai multe ori că în momentul în care vom prelua strada Păiuș David de la CNADNR ne vom apuca să facem lucrări la trotuare. Acest lucru a început în fața Statuii Ostașului Român, acolo unde din cauza lucrărilor s-a ridicat nivelul drumului, iar trotuarul a rămas mai jos și era apă foarte mare de fiecare dată când ploua”, a declarat joia trecută primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Antal Árpád a prezentat, cu acest prilej, și stadiul lucrărilor pe celelalte străzi din oraș unde sunt deschise șantiere.

„Pe Aleea Înfrățirii au început lucrările de marcaj, practic în câteva zile vom prelua strada de la constructor, pe strada Tineretului s-au finalizat lucrările de stabilizare, iar în acest moment se lucrează la fundația trotuarelor. Pe strada Váradi József sunt lucrări la structura drumului, pe strada László Ferenc au început lucrările de modernizare a sistemului de apă și canalizare. Pe strada Andrei Șaguna se pregătește semnarea contractului de execuție. Pe străzile Grădinarilor și Rândunicii urmează să se toarne stratul de asfalt. După cum știți, în legislația din România, stațiile de asfalt nu pot fi pornite înainte de 15 aprilie, chiar dacă sunt 30 de grade afară”, a explicat edilul covăsnean, care a amintit că Primăria a început și lucrările la spațiile verzi, dar și pietruirea străzilor din satele Chilieni, Coșeni și cele din Sfântu Gheorghe care încă sunt neasfaltate.

O altă lucrare importantă în plină desfășurare este cea a construirii temporare a unei parcări strada Șoimului, în locul uneia care a fost demolată recent, a mai transmis primarul.

Săptămâna trecută, reprezentanții autorităților locale dădeau de veste, printr-un comunicat de presă că și pe strada Lunca Oltului au început lucrări, în primul rând la iluminatul public.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.