ACTUALITATE 8 ianuarie 2010

Trimis în judecată

de Covasna Media | 893 vizualizări
Procurorul Kiss Alexandru va fi judecat în stare de arest, la Curtea de Apel Braşov Procurorul şef al secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, în stare de arest preventiv. Potrivit DNA, Kiss Alexandru este judecat pentru luare de mită şi favorizarea infractorului, ambele în formă continuată.

Procurorul Kiss Alexandru va fi judecat în stare de arest, la Curtea de Apel Braşov

Procurorul şef al secţiei de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, în stare de arest preventiv. Potrivit DNA, Kiss Alexandru este judecat pentru luare de mită şi favorizarea infractorului, ambele în formă continuată.

Astfel, în rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în zilele de 9 decembrie 2009 şi 15 decembrie 2009, în calitate de procuror şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Kiss Alexandru a pretins de la un denunţător Szekely Karoly, cercetat în dosarul permiselor suma de 4.000 lei (în două tranşe) pentru ca în schimb să-i restituie o serie de obiecte reprezentând probe materiale într-un dosar în care acesta fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Este vorba despre săbii ale lui Szekely, pe care acesta dorea să le recupereze.

„Banii au fost primiţi în două tranşe, la datele de 15, respectiv 18 decembrie 2009, zi în care inculpatul a fost prins în flagrant după primirea sumei de 2.000 de lei. De asemenea, la datele de 9 şi 18 decembrie 2009, inculpatul a înlocuit o parte din aceste corpuri delicte cu produse asemănătoare de serie, ajutândul astfel pe denunţător să îngreuneze sau să zădărnicească judecata prin punerea instanţei în imposibilitatea de a confisca bunurile originale ce constituie obiectul material al infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor”, mai arată DNA.

Kiss a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe 19 decembrie, după ce fusese prins în flagrant delict, iar ulterior Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, unde se află în continuare, până la 17 ianuarie.

Între timp, Kiss Alexandru a fost suspendat din funcţia de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna. El a fost adus în arestul IJP Covasna, iar primul termen la Curtea de Apel va fi în data de 18 ianuarie.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 8 ianuarie 2010
În primul rând îmi pare rău pentru Szekely Karoly, erau "jucăriile" lui şi n-aveau treabă cu dosarul permiselor. Ca de obiei, n-au probe dar "îţi găsesc ei ceva". Ce permis trebuie pentru a citeste integral
Ariel, 8 ianuarie 2010
Asociatia "Sa radem cu Stan si Bran" propune urmatoarele: dl Kiss sa primeasca titlul de "Inlocuitor de Onoare a Sabiilor Ninja", iar drept recompensa o excursie in zeghe in Grecia, precum si un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.