ACTUALITATE 22 iunie 2017

Tricolor uman, luni la Valea Zânelor din Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2607 vizualizări

Ziua Drapelului va fi sărbătorită într-un mod cu totul special luni, 26 iunie, de la ora 18:00 la Valea Zânelor din orașul Covasna. 90 de copii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Voinești și de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe vor îmbrăca tricouri în culorile steagului românesc și vor participa la o coregrafie „roș-galbenă-albastră”.

„Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de patriotism, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Nouă nu ne trebuie o zi anume să îl sărbătorim, îl respectăm în fiecare zi din an. Însă, anul acesta, Asociația Grit s-a gândit să facă ceva mai deosebit, un flashmob cu oameni îmbrăcați în culorile drapelului. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al orașului Covasna, printr-un proiect cu 90 de beneficiari direcți. Astfel, 90 de elevi de la  Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Voinești și de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe vor primi tricouri roșii, galbene și albastre și vor executa o „coregrafie roș-galbenă-albastră” gândită de prof. Adriana Bota, coordonatorul proiectului. Apoi, îi vom invita pe toți participanții îmbrăcați în aceste culori să se prindă în jocul nostru, să facem un „tricolor uman” mare în Valea Zânelor. Ne dorim să fim cât mai mulți, să facem un tricolor cât mai mare!”, ne-a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, președintele Asociației Grit, Florentina Teacă.

Potrivit portalului www.calendarintercultural.ro, „Ziua Drapelului – ştiută şi ca Ziua Tricolorului – a fost proclamată prin lege în 1998 pentru marcarea de către autorităţile publice prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific. (...) Ziua Drapelului a fost instituită pentru a marca data de 26 Iunie 1848, când guvernul a hotărât că tricolorul - roşu, galben şi albastru - reprezintă steagul Ţării Româneşti”.

Teme articol: Ziua Drapelului tricolor
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.