ACTUALITATE 27 iunie 2018

Tricolor de 100 de metri, plimbat pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 938 vizualizări

Acțiunea a făcut parte din evenimentul de Ziua Drapelului

Un drapel al României, cu o lungime de 100 de metri, același care duminică a fost prezent la Covasna, în Valea Zânelor, de Ziua Iei, a ajuns marți, 26 iunie, de Ziua Drapelului Național în reședința județului Covasna.

Cel mai mare tricolor din oraș, dar și spectacolul din cer adus de parașutiștii Aeroclubului Român de la Brașov, care au fluturat steagul României între norii gri și l-au pus la picioarele celor prezenți la evenimentul de la Monumentul Ostașului Român au contribuit astfel la marcarea într-un mod aparte a Zilei Drapelului Național, eveniment sărbătorit în An Centenar.

„Mulțumim Asociației GRIT, în primul rând, care a făcut posibilă aducerea acestui drapel. Nu este un drapel oarecare, este un drapel itinerant, care este prezent mai mereu la toate sărbătorile naționale, în toate colțurile țării și nu numai, de la București, la Alba Iulia, la Chișinău, deci are o încărcătură simbolică deosebită. Pe de altă parte, vreau să le mulțumesc membrilor Aeroclubului Român  din Brașov care de fiecare dată vin la această sărbătoare și aduc din văzduh drapelul național al României”, a declarat prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, în cadrul ceremoniei de marți, 26 iunie.

Evenimentul a avut parte și de cunoscuta și îndrăgita paradă militară, iar câteva zeci de baloane tricolore – albastru, galben și roșu au fost trimise spre cer.  

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.