ACTUALITATE 23 aprilie 2018

Trei victime în două accidente produse duminică

de Iulia Drăghici - Taraș | 781 vizualizări

La sfârșit de săptămână au avut loc două evenimente rutiere pe drumurile din județ, din fericire niciunul cu urmări grave

Ambele evenimente au avut loc duminică dimineață, primul în jurul orei 06:15 când în tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism dinspre Ghidfalău către Angheluș, a avut alte preocupări în timpul șofatului, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat. În urma evenimentului două tinere de 17 și 20 de ani, pasagere în autovehicul, au fost rănite ușor.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să evite preocupările de natură a le distrage atenția în timpul șofatului. Trebuie să fiți conștienți de faptul că oricând poate apărea un pericol neprevăzut, iar atenția și concentrarea sunt necesare pentru a avea o reacție rapidă în astfel de situații. Este suficientă o fracțiune de secundă de neatenție care poate duce la producerea unui accident.Conduceți prudent și respectați regulile de circulație.

Al doilea eveniment rutier a avut loc, tot duminică, în jurul orei 09:20, pe DN 11 în localitatea Cernat. În acest caz în bărbat de 28 de ani, care conducea o motocicletă dinspre Brașov către Târgu Secuiesc, nu a adaptat viteza de deplasare iar într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit un autoturism care circula pe sensul opus. Motociclistul a fost rănit ușor.

Strada e pentru noi toți și „conviețuim” pașnic în trafic. Fenomenul moto la noi este sezonier. După iarnă, şoferii poate s-au dezobişnuit să fie atenți la motociclişti care, o dată cu venirea primăverii, au început să fie mai prezenți în trafic. Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere este indicat să ținem cont de unele aspecte.

Rugăminţile unui şofer către un motociclist:

  • Mergi cu o viteză rezonabilă! Dacă te apropii prea repede, îmi va fi greu să te observ în oglinzi!
  • Fă-te vizibil purtând echipament de protecţie reflectorizant şi aprinzând farul!
  • Depăşeşte regulamentar, adică pe partea stângă. Păstrează o distanţă sigură faţă de maşina mea şi mai ales nu rula în unghiul „mort”!
  • Nu ambala inutil motorul când staţionăm la semafor!

Rugăminţi ale unui motociclist către un şofer:

  • Asigură-te temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Şi în niciun caz nu întoarce pe linia continuă! 
  • Păstrează banda în viraje!
  • Asigură-te înainte de a deschide portiera – lucru valabil chiar şi pentru cei care te însoţesc!

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.