ACTUALITATE 25 martie 2010

Trei tone de deșeuri culese de pe malul Oltului

de Covasna Media | 651 vizualizări

Un număr de 75 de persoane care au participat ieri la acțiunea de colectare a deșeurilor de pe malul Oltului, spre Chilieni și Coșeni, au reușit să adune nu mai puțin de trei tone de deșeuri lăsate în urmă de populație.

Acțiunea a fost organizată de SGA Covasna și Asociația Tinerilor HARIT, împreună cu studenții Universităţii Babeş-Bolyai, extensia Sfântu-Gheorghe, Facultatea de Ştiinţa Mediului, sub sloganul “Apă  curată pentru o lume sănătoasă”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției pentru Protecția Mediului, ing. Vasile Mânecuță, instituție care a coordonat acțiunea, malul Oltului a fost curățat pe o distanță de 5 km, spre satele Chilieni și Coșeni, urmând ca printr-o serie de acțiuni viitoare să fie salubrizată toată zona râului.

Tot ieri, la sediul S.G.A. Covasna, directorul instituţiei, Kovács Ödön, a susținut un  simpozion cu tematica Zilei Mondiale a Apelor în care a prezentat importanţa deosebită pe care o are apa în viaţa noastră.

Scopul acestei acţiuni este conştientizarea şi responsabilizarea populaţiei cu privire la importanţa păstrării apelor curate pentru o lume mai sănătoasă.

Ana Sidon

Teme articol: deşeuri Olt
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 25 martie 2010
Felicitari d-le Mihaly pentru actiunea de ecologizare. Poate pe viitor sa faceti publice din inainte aceste actiuni de ecologizare, poate vor venii si alti voluntari. Daca s-ar putea educa oamenii citeste integral
mihaly levente, 25 martie 2010
Sunt Mihaly Levente purtatorul de cuvant al S.G.A.Covasna si vreau sa precizez urmatoarele: Actiunea a fost organizata si COORDONATA de SGA Covasna sub indrumarea directorului si purtatorului de citeste integral
gigi, 25 martie 2010
Bravo lor si multumiri. Oare cand vor fi amendati cei care sunt vinovati????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.