ACTUALITATE 6 aprilie 2022

Trei străzi din Sfântu Gheorghe au primit denumire

de Iulia Drăghici - Taraș | 1427 vizualizări

Trei străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, care anterior nu aveau nume, au primit denumire. Decizia a fost adoptată în cea mai recentă ședință de Consiliu Local.

Noile denumiri atribuite străzilor din reședința de județ sunt: 

- PUSKÁS FERENC, pentru strada perpendiculară cu str. Izvorului, paralelă cu str. Imreh István;

- BUDAI JÓZSEF, pentru strada perpendiculară cu str. Jókai Mór, paralelă cu str. Fermei;

- GELU PĂTEANU, pentru strada paralelă cu str. Toamnei, situată în partea estică a acesteia, delimitată de str. Sombori Salamon Sándor (la nord) și str. Armata Română (la sud). 

Acest demers este important, din punctul de vedere al autorităților, pentru că „în administrarea și gestionarea adreselor administrative ale imobilelor, lipsa denumirilor unor străzi noi sau a celor în curs de înființare atrage după sine unele obstacole în ceea ce privește procedura de obținere a avizelor necesare obținerii a autorizațiilor de construire, sau a emiterii adeverințelor în vederea stabilirii domiciliului, respectiv a schimbării actelor de identitate”, potrivit raportului de specialitate atașat hotărârii adoptate joia trecută. 

Propunerea pentru denumirea Puskás Ferenc a fost făcută „datorită faptului că în apropiere se construiește noul stadion de fotbal al echipei SEPSI OSK, al cărui centru de copii și juniori este filiala Academiei Puskás”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat joi, 31 martie,  care are atașat procesul verbal al comisiei de atribuire sau de schimbare a denumirii străzilor, piețelor și a altor spații publice, respectiv a altor obiective publice de interes local din Municipiul Sfântu Gheorghe, din 22 aprilie 2021. 

În ceea ce privește strada Budai József, același proces verbal arată că aleșii locali au revenit la această propunere, adoptată inițial în 2010, după ce în 2011 a fost anulată prin sentință judecătorească. 

Și denumirea care poartă numele scriitorului Gelu Păteanu este marcată de o revenire. Procesul verbal al comisiei amintite anterior notează: „Comisia de atribuire de denumiri a județului Covasna prin Avizul  nr. 12698/2017 și 3121/12019 a respins acest lucru”. Consilierul local Liviu-Vasile Comăneci a fost cel care a propus să se ia din nou în calcul această denumire. 

Proiectul de hotărâre cu caracter normativ privind atribuirea de denumire a unor străzi din Municipiul Sfântu Gheorghe a fost în dezbatere publică în perioada 10 – 22 septembrie 2021. 

Sursa foto: Google Maps. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.